Вишнівська територіальна громада

Волинська область, Ковельський район

Вишнівська ОТГ: "Табори з денним перебуванням відкрито!"

Дата: 01.06.2018 13:54
Кількість переглядів: 1201

Фото без опису

Літні канікули складають значну частину вільного часу дітей. Літо - час ігор, розваг, свободи у виборі занять, зняття напруги, що накопичилася за рік поповнення витрачених сил, відновлення здоров'я. Це період вільного спілкування дітей.

Організація шкільних таборів - одна з форм роботи зі школярами в літній період. Табір виконує важливу місію  - оздоровлення і виховання дітей. Саме тому з 29 травня  по 15 червня 2018 року (14 днів)  на базі закладів загальної середньої освіти Вишнівської сільської ради функціонуватимуть 4 табори відпочинку з денним перебуванням.  83 дітей, що потребують особливої соціальної уваги,  відпочиватимуть  за рахунок  місцевого бюджету.

У Штунській ЗОШ І-ІІІ ст. розпочав роботу пришкільний табір з денним перебуванням «Веселка».  Відкриття пройшло під девізом «Гарному відпочинку-так!». Розпочався цей день з конкурсу малюнків «Давайте познайомимося». У своїх малюнках діти розповіли про себе та свої мрії. Також відбувся захід «Табір-територія радості». Діти  грали у веселі ігри, брали участь у різноманітних конкурсах, відгадували загадки, розшифровували текст, малювали  веселку. Вихованці табору ознайомилися з планом евакуації при пожежі та надзвичайних ситуаціях, було  проведено інструктажі з техніки безпеки.

 В Олеській ЗОШ І-ІІІ ст. також відбулося відкриття пришкільного табору «Олеся». З гордо піднятою головою діти виконували Гімн України на святковій лінійці. Назва загону, яку придумали вихованці, відповідає їх емоційному настрою, - це «Сонечко». Не забули і про емблему, девіз та пісню, які стали невід’ємними атрибутами табору. Цікаві ігри, спортивні змагання, конкурси – і все в перший день життя у таборі. Задоволенні діти – це найкращий показник роботи. Вихователі табору піклуються про здоров’я дітей, тому цікаво, в ігровій формі розповіли дітям про техніку безпеки в таборі.

У Радехівській ЗОШ І-ІІ ст. розпочав роботу табір денного перебування «Сонечко». Діти об?єднались у загін «Бджілка», і дійсно, як маленькі бджілки невтомно разом із вихователями організовують своє змістовне дозвілля. Випустили загонову стінгазету, вивчили пісню, «кричалки», римівки. Кожного дня дітей чекають цікаві розваги, спортивні змагання, рольові ігри, екскурсії, конкурси, дискотеки.

Вихователі табору намагаються поєднувати відпочинок і корисні справи, от вже на другий день роботи побували на екскурсії у м. Любомль де відвідали районний краєзнавчий музей та пожежно-рятувальний підрозділ ДПРЧ-10. Діти дізнались багато нового про історію Любомльщини, нагадали правила безпеки в побуті, змогли побачити рятувальне обладння та спецтехніку. Порозважавшись на ігровому майданчику, посмакували піцою та задоволені повертались додому, весело наспівуючи в автобусі.

У Римачівському НВК діє пришкільний табір "Ровесник", у якому оздоровлються діти з сіл Римачі та Бережці. Вихователі, муз.керівник разом з начальником табору спланували роботу так, щоб перебування у таборі було цікавим, різноманітним та насиченим. Кожного дня у таборі з дітьми проводяться цікаві ігри, різноманітні конкурси, спортивні змагання,, цікаві вікторини (конкурс малюнка на асфальті, карооке дитячих пісень, день краси, дівчачих зачісок від перукарів хлопців). Одним з основних напрямків роботи табору - спортивний, тому щодня проводяться ранкова зарядка, рухливі ігри на свіжому повітрі, спортивні змагання. Цікавим є для дітей запровадження мовного елементу з англійської мови. Учасники загонів "Сонечко" та " Барвінчата" вправлялися у знаннях з англійської мови.
     У таборах організовано дворазове харчування за рахунок державних коштів, з розрахунком 20 гривень в день на кожну дитину. Працівники харчоблоку готують свіжу та смачну їжу, яку діти з'їдають з великим апетитом. Роботу таборів з денним перебуванням організовано належним чином. Для того, щоб діти мали змогу добре відпочити під час літніх канікул, набратися сил,  просто чудово провести час із своїми ровесниками, - і потрібні пришкільні табори.

Головний спеціаліст гуманітарного відділу

Антон Марцинішин

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь