Вишнівська територіальна громада

Волинська область, Ковельський район

Участь кожного у розвитку громади

Дата: 08.06.2018 16:46
Кількість переглядів: 771

07 червня 2018 року на території Вишнівської об’єднаної територіальної громади відбувся захід на тему «Участь кожного у розвитку громади». В даному заході взяли участь представники закладів освіти, культури, депутати місцевої ради.

Організатором даного заходу є Вишнівська сільська рада.

Відкрила захід перший заступник сільського голови Федончук Галина Карпівна, яка презентувала Вишнівську об’єднану територіальну громаду, розповіла про успіхи та проблеми на їх шляху, сильні та слабкі сторони. Звернула увагу на те, що досить важливо коли ми всі об’єднавшись спільними зусиллями працюємо на розвиток громади, не менш важливим є активність депутатів місцевих рад, які повинні проводити роботу з жителями громади, інформувати про важливі події на території громади.

          Стратегія розвитку громади є одним із пріоритетів  та першочергових завдань над яким мають працювати працівники ради спільно з депутатами, які мають до цього долучитись – зазначила Галина Карпівна.

          Продовжив захід головний спеціаліст відділу з питань юридичного забезпечення ради, діловодства та проектно-інвестиційної діяльності Федчишин Дмитро Сергійович, який повідомив мету даного заходу та розповів про основні аспекти  введення на території громади Пратисипативного, громадського бюджету небайдужості (бюджет участі), історія його виникнення. Громадський бюджет або бюджет участі – це частина сільського бюджету Вишнівської сільської ради, з якого здійснюється фінансування визначених безпосередньо членами територіальної громади заходів, виконання робіт та надання послуг, відповідно до оформлених проектних пропозицій, які стали переможцями конкурсу. Обговорили проект положення про партиципаторний(бюджет участі), яке планується затвердити на сесії 15.06.2018 року.

          Богуш Ірина Валентинівна, спеціаліст І категорії відділу з питань юридичного забезпечення ради, діловодства та проектно-інвестиційної діяльності ознайомила учасників з порядком написання проектних заявок, та на що варто звернути увагу при написанні проектів. Автором проекту може бути особа, яка досягла 16-річного віку, є громадянином України, громадянином іншої країни або є особою без громадянства, яка створила ідею щодо покращення Вишнівської об’єднаної територіальної громади, оформила його належним чином  та відповідає одному з критеріїв (місце проживання, робота на території ОТГ та ін.) 

Мороз Аліна Леонідівна, діловод відділу з питань юридичного забезпечення ради, діловодства та проектно-інвестиційної діяльності розповіла про правила участі в громадському бюджету, хто має право подавати проектні заявки, сума, терміни та порядок голосування.

          Федчишин Дмитро Сергійович, зазначив, що даний проект, який планується ввести в дію на території громади також дуже тісно пов’язаний і з Днями сталої енергії, який задумано Європейською комісією як засіб своєрідної кількаденної «мобілізації» мешканців, політиків, підприємців, представників громадських організацій. Мета днів – це насамперед підвищення проінформованості  стосовно сучасних способів ощадного й ефективного використання енергії в руслі загальноєвропейської політики протидії глобальній зміні клімату. Енергоефективність – ефективне(розсудливе) використання енергетичних запасів. Для населення це значне скорочення комунальних витрат.

          На кінець учасники мали змогу побачити фільм «Людина і природа», а також проведено анкетування учасників по проведеному заході.

          Федончук Галина Карпівна, підвела підсумки, подякувала учасникам заходу за участь, а також зазначила, що на території Вишнівської об'єднаної територіальної громади діє Комунальне підприємство «Буг», якого визначено виконавцем послуг з вивезення твердих побутових відходів, просимо зберегти довкілля, території громади, активно долучитись до укладення договорів по вивезенню твердих побутових відходів від садиб населення та діючих на території громади установ, підприємств, організацій.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь