Вишнівська територіальна громада

Волинська область, Ковельський район

Зустріч з експертом Уляною Волошинівською

Дата: 12.06.2018 13:43
Кількість переглядів: 792

Фото без описуНа території Вишнівської об’єднаної територіальної громади 11 червня 2018 року відбулась зустріч з Уляною Волошинівською експертом Західноукраїнського ресурсного центру за підтримки  Програми «U-LEAD з Європою», що спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією  по тематиці «Бюджет участі, як інструмент розвитку громади». На зустрічі були присутні небайдужі жителі громади, депутати, представники культури, освіти та працівники сільської ради.

Сільський голова Віктор Сущик, звернув увагу на те, що дана зустріч є важливою для громади, адже кожен має право брати участь в розприділенні сільського бюджету та спільним внеском покращувати благоустрій території населених пунктів. Під час зустрічі необхідно обговорити питання організації бюджету участі в нашій громаді.

Уляна Волошинівська розпочала з того, що за результатами конкурсного відбору, де Вишнівська сільська рада відібрана в 6 громад, з якими буде працювати експертна група по впровадженню бюджету участі в ОТГ.  Ознайомила учасників з поняттям бюджету участі, та детально розібрали проект Положення про бюджет участі, який був підготовлений відділом з питань юридичного забезпечення ради, діловодства та проектно-інвестиційної діяльності сільської ради.

Дмитро Федчишин головний спеціаліст відділу з питань юридичного забезпечення ради, діловодства та проектно-інвестиційної діяльності зазначив, що Положення розроблялось з метою удосконалення діалогу між владою та громадою, забезпечення прав членів Вишнівської об’єднаної територіальної громади на участь у самоврядуванні через залучення громадськості до розподілу коштів сільського бюджету для вирішення важливих питань соціально-економічного та культурного розвитку.

Перший заступник сільського голови Галина Федончук в підсумках сказаного на зустрічі повідомила, що бюджет участі – механізм, що дозволяє мешканцям громади самостійно вирішувати як розподілити частку бюджетних коштів. Залучає мешканців до бюджетного процесу і дозволяє їм зрозуміти як сплачені ними податки перетворюються на реальні проекти. Звернула увагу про необхідність публікації даного Положення для громадського обговорення протягом одного місяця, а також про активну роботу старост, депутатів місцевої ради, керівників установ в популяризації даного проекту для населення громади.

Сільський голова Віктор Сущик завершив зустріч словами подяки експерту та учасникам заходу.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь