Вишнівська територіальна громада

Волинська область, Ковельський район

Проведення інформаційно - просвітницьких заходів у рамках акції «16 днів проти насильства»

Дата: 10.12.2018 15:06
Кількість переглядів: 1147

     З метою привернення уваги учасників навчально – виховного процесу до проблеми насильства у суспільстві та попередження негативних явищ, що можуть призвести до насилля або спровокувати його вчинення, фахівець із соціальної роботи Вишнівської сільської ради Ряпич Н.І. провела інформаційно - просвітницькі заходи у рамках акції «16 днів проти насильства».

      Дати проведення акції (із 25 листопада  по 10 грудня) є символічними. Вони створюють своєрідний  ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства, боротьби зі СНІДом, рабством та дій щодо захисту прав людини, дитини. Реальністю сьогодні стало пропагування культу сили та жорстокості в ЗМІ, зниження виховного потенціалу сім’ї, порушення взаємодії між школою та сім’єю.
       Серед підлітків значного поширення набули різноманітні конфлікти. Однією з форм конфліктної взаємодії є булінг. Це явище характеризується гостротою і тривалістю негативних наслідків для всіх його учасників. Так, булінг в шкільному середовищі негативно впливає на розвиток особистості підлітка. Поширення даного явища серед підлітків викликає потребу у пошуку ефективних форм та методів соціально-педагогічної профілактики.
       Саме проблемам виникнення та попередження булінгу в дитячому середовищі були  присвячені тренінгові заняття, які провели для учнів 5 - 8 класів Радехівської ЗОШ І-ІІ ступеня, учнів 6-11 класів Вишнівського НВК, Олеської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Штунської ЗОШ І-ІІІ ступенів, фахівець із соціальної роботи  Ряпич Н.І. та старший інспектор ювенальної превенції Любомльського відділу поліції Посельська Яніна Олегівна

       Дієвим інструментом попередження правопорушень у підлітковому середовищі є проведення профілактичних бесід з дітьми в закладах освіти, що були організовані у присутності класних керівників, психологів, заступників директорів шкіл з навчально- виховної роботи.

          Особлива увага зверталась на охоплення навчанням та відвідування учнів закладів освіти, адміністративна та кримінальна відповідальність неповнолітніх.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь