Вишнівська територіальна громада

Волинська область, Ковельський район

Протягом лютого в закладах культури Вишнівської ОТГ проходили заходи до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Дата: 15.02.2019 15:03
Кількість переглядів: 745

Фото без описуЩорічно, 15 лютого, згідно з Указом Президента України від 11 лютого 2004 року №180/2004, в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. У цей день ми віддаємо шану тим солдатам і офіцерам, які з честю та гідністю виконували свій військовий обов’язок на території Афганістану, Іраку, учасникам бойових дій в Югославії та інших «гарячих точках». Вони – воїни інтернаціоналісти, миротворці.

15 лютого – це день-нагадування для всіх поколінь українців про взірець мужності, самовідданості, вірності військовому обов’язку, яким стали воїни-інтернаціоналісти.

10 лютого в СБК с.Олеськ  була проведена година пам'яті «Гіркої пам’яті ковток». Учні Олеської ЗОШ слухали розповідь про воїнів, які виконували свій обов’язок в Афганістані. Спомин про ці події  завжди залишиться в пам'яті українського народу та буде прикладом для молодого покоління.

Також 10 лютого в клубі с.Мосир був проведений вечір-спомин «Афганістан живе в моїй душі і чується безсонними ночами…». Під час заходу присутні ознайомилися з масштабами складних і неоднозначних подій в Афганістані, зачитали  фрагменти спогадів учасників про афганську війну, вшанували пам’ять тих, хто поліг , схиливши голови у скорботній хвилині мовчання.

12 лютого працівники клубу та бібліотеки с. Бережці – Ганна Рибачук та Тетяна Сухецька відвітали і привітали матір афганця  Віктора Свинчука  - Степаниду Свинчук.

13 лютого до дня вшанування пам’яті воїнів-інтернаціоналістів бібліотекарем с. Висоцьк – Валентиною Шигидін  була проведена година пам’яті «Жити - значить боротися». Діти з цікавістю прослухали про історичні події афганської війни. До вшанування  приєднались і решта бібліотек Вишнівської ОТГ, які розгорнули виставки книг, публікацій, присвячені вищезгаданим подіям.

Ми схиляємо голови перед світлою пам’яттю загиблих, перед членами їх сімей. Висловлюємо глибоку подяку батькам, які виховали мужніх синів. А всім, хто пройшов через горнила жорстоких воєн, бажаємо міцного здоров’я, сили духу, родинного щастя та благополуччя. Нехай над всіма нами буде мирне небо.

Я там, ще й досі на війні,
Обличчя вгадую знайомі
І з другом бачуся у сні.
І кличу все його додому…

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь