Вишнівська територіальна громада

Волинська область, Ковельський район

Проектний менеджмент для мешканців об'єднаних територіальних громад

Дата: 23.04.2019 15:07
Кількість переглядів: 736

Фото без опису          Реформи, що впроваджуються в державі передбачають нові підходи у діяльності органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та їх структурних підрозділів. Визначаються нові правила, процедури та пріоритети у наданні фінансування на вирішення локальних проблем тощо. Саме для вирішення таких питань до Вишнівської ОТГ завітали Петро Лавринюк, радник з питань муніципальних послуг Волинського центру розвитку місцевого самоврядування; Ірина Бойко, спеціаліст з розвитку громад, регіональний координатор ПРООН з досягнення цілей сталого розвитку у Волинській області та Вікторія Демедюк, провідний фахівець з професійної орієнтації Любомльської філії Волинського обласного центру зайнятості.

Фото без описуФото без опису          Петро Лавринюк зосередив увагу на поширенні практики написання проектів не лише серед професійних менеджерів, але й серед педагогічного колективу та учнів освітніх закладів, депутатів, представників громадських організацій, простих людей тощо, які займають активну позицію в житті громади та готові втілювати в реальність задумані плани. Головне в цьому завданні – скооперувати сили громадськості та органів місцевого самоврядування задля якісної процедури написання різного роду  проектів. Також зазначив, що зараз все більшої популярності набирає запровадження громадського бюджету участі, адже саме через цей механізм жителі громади мають можливість втілити в життя власноруч написані проекти (зауважимо, що вперше бюджет участі був запроваджений в нашій громаді у 2018 році).

Фото без описуФото без описуФото без опису          Ірина Бойко закликала, щоб до підготовки проектних заявок залучати молодіжний сектор, адже саме молодь може надати креативні, вичерпні, сучасні  ідеї щодо покращення життя в громаді. Розвиток молодіжної політики на даний час контролюється на рівні держави і зараз самий час використати цю можливість по-максимуму, а з об’єднанням територіальних громад - можливості зросли вдвічі. Станом на сьогодні, є безліч організацій, так званих донорів, в місії яких передбачено надання фінансової допомоги на конкурсній основі.

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису          В рамках цього візиту наші гості завітали до Вишнівського НВК, де мали змогу поспілкуватися з учнями одинадцятих класів щодо майбутньої профорієнтації, зокрема, Вікторія Демедюк підготувала змістовну та цікаву інформацію для старшокласників про майбутній вибір професії.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь