Вишнівська територіальна громада

Волинська область, Ковельський район

До уваги жителів громади!!!

Дата: 12.06.2019 15:47
Кількість переглядів: 531


Відповідно до рішення виконкому Вишнівської сільської ради від 06.07.2017 №6/2017-5 «Про обмеження реалізації алкогольних напоїв на території населених пунктів Вишнівської сільської ради в нічний час», згідно статті 153 Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» заборонено продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових та тютюнових виробів:

  • особами, які не досягли 18 років;
  • особам, які не досягли 18 років;
  • у приміщеннях та на території навчальних закладів, закладів охорони здоров’я;
  • у приміщеннях спеціалізованих торговельних організацій, які здійснюють торгівлю товарами дитячого асортименту або спортивними товарами, а також у відповідних відділах (секціях) універсальних торговельних організацій;
  • з торговельних автоматів;
  • на полицях самообслуговування (крім тютюнових виробів у блоках та алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових, пива);
  • поштучно (для тютюнових виробів, крім сигар);
  • у споживчих упаковках, що містять менш як 20 сигарет;
  • з рук;
  • у невизначених для цього місцях торгівлі.
  • у період з 2200 год. вечора до 1000 год. ранку кожного дня, враховуючи вихідні дні та свята.

Заборонено продаж товарів дитячого асортименту, що імітують тютюнові вироби.

Водночас на період проведення масових захо­дів сільські, селищні та міські ради в межах відповідної адміністратив­ної території можуть заборонити або обмежити продаж пива (крім пива у пластиковій тарі), алкоголь­них, слабоалкогольних напоїв, вин столових та куріння тютюнових ви­робів.

Також продавець пива (крім безалко­гольного), алкогольних, слабоалко­гольних напоїв, вин столових або тютюнових виробів зобов’язаний отримати у покупця, який купує пиво (крім безалкогольного), ал­когольні напої, слабоалкогольні напої, вина столові або тютюнові вироби, паспорт або інші докумен­ти, що підтверджують вік такого покупця, якщо у продавця виник­ли сумніви щодо досягнення по­купцем 18-річного віку.

У разі відмови покупця надати такий документ продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин сто­лових або тютюнових виробів такій особі забороняється.

Згідно зі ст. 17 Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів до суб’єктів господарювання засто­совуються фінансові санкції у ви­гляді штрафів у разі порушення вимог ст. 153 цього закону у роз­мірі 6800 грн.

 

Виконавчий комітет


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь