Вишнівська територіальна громада

Волинська область, Ковельський район

Вперше на Волині відбувся Вишневий фестиваль

Дата: 15.07.2019 20:50
Кількість переглядів: 2419

Вперше на території нашого села, як центрального осередку Вишнівської ОТГ, з ініціативи сільської ради та виконавчого комітету у неділю, 14 липня,  проводився пісенний фестиваль, спрямований на розвиток української творчості, збереженню народних традицій і обрядів, виявленню нових творчих доробків співочих колективів та окремих виконавців.

Метою фестивалю було об’єднати органи місцевої влади, народних умільців, талановитих учнів, збирачів старовинних народних пісень та обрядів, засобів масової інформації, задля виявлення і заохочення талановитих дітей та жителів ОТГ, стимулювання їхнього прагнення до вдосконалення та творчого фольклорного, і вокального розвитку.

Основним завданням було зробити фестиваль місцем зустрічі талановитих людей, зберегти старовинні народні традиції та обряди, залучити солістів  вокалу, відомих співаків та колективів із сусідніх ОТГ, області тощо.

Право відкрити Перший пісенний фестиваль «Вишневий» удостоївся голова Вишнівської ОТГ Віктор Сущик. Від митрофорного протоієрея, настоятеля церкви Косьми і Даміана отця Віктора прозвучало благословіння на гарний хід проведення фестивалю.

 

Розділити радість свята долучилися й представники влади та почесні запрошені гості: Ігор Гузь, Юрій Гупало, Ганна Сачук, Володимир Дибель, Сергій Гарбарук, Сергій Хмілярук, Валерій Діброва, Анатолій Прилуцький та інші. Також, на фестиваль завітали представники регіонального відділення Асоціації міст України  на чолі з в.о. виконавчого директора ВРВ АМУ Мар’яною Конончук. Мар’яна Вячеславівна від імені асоціації привітала Вишнівську ОТГ із започаткуванням першого на Волині Вишневого фестивалю й вручила сільському голові Віктору Сущику своєрідну вивіску з емблемами Вишнівської ОТГ й Асоціації міст України, що символізує діяльність нашої громади під патронатом асоціації.

 

Концертну програму представляли найрізноманітніші колективи як місцеві, так і гості із сусідніх громад: «Вишневий цвіт», «Гламурні молодички», «Перевесло», «Самійличівські кумасі»,  «Молодички», «Соколи», «Дуброва», аматори сцени Згоранської сільської ради та інші. Свої чудові пісні дарували глядачам чарівні дівчата гурту «Нота Нео». Лунали стародавні, задушевні українські пісні, які передавалися з покоління в покоління.

 

Несподіваним сюрпризом для усіх присутніх було представлення від громадської організації «Наша файна громада» Вишиваної карти громади, на тлі якої розмістилися центральна садиба Вишнів з шістьма старостинськими округами. Над цим витвором мистецтва працювали найкращі майстрині вишивального ремесла.

В ході фестивалю відбувся конкурс на кращий пиріг з вишнею та дегустація вишневої наливки, проводились розваги для дітей, працювала виїзна торгівля й атракціони, були представлені намети народних умільців, ярмарок майстрів рукоділля, святкові фотозони. Родзинкою фестивалю був розіграш лотереї, головним призом якої було поросятко «Вишенька». На завершення фестивалю відбулась гучна дискотека.

Ми дякуємо усім, хто долучився до започаткування першого на Волині Вишневого фестивалю. Завдяки сумісній плідній співпраці нам вдалося створити неймовірну атмосферу, чудові емоції й гарний настрій, а головне- представити Вишнівську ОТГ як сильну, незалежну, конкуруючу громаду.

І пам’ятаймо, любі друзі, що в кожній пісні, обряді, легенді відчувається українська душа, українська вдача, віра, надія й любов. Пісня єднає людей  духовно, несе заряд енергії, добра та любові. Пишаймося нашою українською ідентичністю, культурою, звичаями та традиціями.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь