Вишнівська територіальна громада

Волинська область, Ковельський район

Серпнева конференція педагогічних працівників Вишнівської сільської ради

Дата: 30.08.2019 12:20
Кількість переглядів: 907

Фото без опису

29 серпня у Вишнівській об’єднаній територіальній громаді відбулась конференція педагогічних працівників. Відкрив даний захід сільський голова Віктор Сущик, який привітав освітян з наближенням нового, напруженого навчального року, адже кожен, хто обирає педагогічний фах, бере на себе відповідальність за тих, кого вчить і виховує, разом з тим відповідає за самого себе, свою професійну підготовку, своє право носити таке високе й почесне звання.

Фото без опису

Фото без опису

Програма конференції була насичена виступами та підготовленими презентаціями від освітян громади. Про підсумки роботи розвитку галузі освіти Вишнівської ОТГ у 2018-2019 роках та про основні завдання на 2019-2020 навчальні роки доповів начальник гуманітарного відділу Вишнівської сільської ради Василь Стрільчук.

Фото без описуКерівниця міжшкільного інтегрованого методичного об’єднання педагогів (що працюють із дітьми дошкільного віку) та, за сумісництвом, вихователька Вишнівського ДНЗ Катерина Панасюк розповіла про дошкільну освіту сьогодення та основні вимоги до неї.

Фото без описуНаталія Широчук – вчителька початкових класів Штунської ЗОШ I-III ступенів - керівниця міжшкільного інтегрованого методичного об’єднання педагогів (що працюють із дітьми молодшого шкільного віку) ознайомила усіх присутніх із першими результатами та очікуваннями від реформи НУШ.

Фото без опису

Цікавим та пізнавальним був виступ Світлани Булавчук – директора Штунської ЗОШ I-III ступенів, яка розповіла про сучасні орієнтири змісту управлінської компетентності керівника навчального закладу в умовах децентралізації.

Фото без опису

Наталія Марчук – заступник директора з навчально-виховної роботи Олеської ЗОШ I-III ступенів говорила про сучасні підходи до організації методичної роботи в закладах загальної середньої освіти.

Фото без опису

Практичний психолог Вишнівського НВК - керівниця міжшкільного інтегрованого методичного об’єднання педагогів позаурочної діяльності та інклюзивної освіти Оксана Драган презентувала доповідь про роль психологічної служби в сучасному освітньому просторі.

Фото без опису

Також, про взаємодію сім’ї та школи у формуванні особистості школяра доповіла голова батьківського комітету Радехівської ЗОШ I-II ступенів Надія Оксентюк. Усі виступи були цікаві, насичені інформацією, професійно підготовленими, адже для того, щоб рухатись вперед, необхідно проаналізувати свою роботу упродовж останніх років, виявити помилки, усунути їх, вдосконалити свої компетенції, аби в майбутньому вибудувати досконалу систему розвитку освіти.

Фото без описуФото без описуНа конференцію завітала Валентина Остапчук – директорка Волинського обласного еколого-натуралістичного центру, яка мала нагоду оцінити наявний стан освіти у Вишнівській громаді та ознайомитися з майбутнім планом розвитку цієї гуманітарної сфери.

Фото без опису

Пані Валентина,  в свою чергу, ознайомила усіх присутніх із засадами й принципами роботи еколого-натуралістичного центру, яка полягає в спрямуванні й забезпеченні ефективного функціонування та взаємодії всіх підрозділів позашкільної системи, формуванню в учнівської молоді життєвої компетентності, здатності до усвідомлення вибору майбутньої професії тощо. Розповіла про сучасні методи управління, які застосовуються в центрі: модернізація технології підготовки і проведення педагогічних нарад,психолого-педагогічний супровід навчально-виховного процесу, інформаційне забезпечення, комп’ютеризація, опанування менеджменту та маркетингу освіти. Також, запропонувала Вишнівській громаді співпрацю у вигляді створення філії Волинського обласного еколого-натуралістичного центру у Вишнівському навчально-виховному комплексі. Наразі обговорюються основні питання щодо організації співпраці.

Фото без опису

На закінчення, Валентина Остапчук від імені еколого-натуралістичного центру подарувала нашій громаді саджанці туй, які стануть окрасою майбутнього моторик-парку, будівництво якого знаходиться на завершальній стадії. Дякуємо за чудовий подарунок, який стане окрасою місцевості та покращить естетичний вигляд центральної садиби Вишнівської ОТГ. Надіємось на подальшу співпрацю з Вами, яка в майбутньому призведе до позитивних зрушень.

Фото без описуФото без описуФото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь