Вишнівська територіальна громада

Волинська область, Ковельський район

10 ВЕРЕСНЯ – ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ЗАПОБІГАННЯ САМОГУБСТВАМ

Дата: 10.09.2019 16:37
Кількість переглядів: 979

За світовою статистикою, кількість спроб суїциду і летальних випадків з кожним роком збільшується. Одна з головних проблем – це те, що на самогубство зважується молодь. Що робити задля попередження фатальних рішень у підлітків і молоді розповідали у Вишнівському НВК старший інспектор ювенальної превенції Яніна Соколюк та фахівець із соціальної роботи Вишнівської сільської ради Наталія Ряпич.

 –  «…На жаль, неможливо виділити вік, стать, соціальну приналежність або рівень освіти, які б впливали на кількість суїцидів. Кожен випадок індивідуальний…», – наголосила поліціантка.

Сучасний ритм життя, робота та маса інших суб'єктивних факторів призводять до того, що в певний момент людина зважується на злочин проти свого життя. Цього дня не хочеться говорити про те, чому це відбувається, хотілося б сказати про те, як не допустити цього, як зберегти психічне здоров'я дитини, особливо підлітка та дитячо-батьківські відносини.

Важливий здоровий спосіб життя: правильно збалансоване навчання (робота) та дозвілля. Часто сварки відбуваються через надмірну навантаженість. На цьому ґрунті діти починають тікати з дому з метою налякати батьків, що часто закінчується суїцидальними спробами. Особливо небезпечно, якщо при цьому дитину принижують морально чи фізично. Добре, що батьки прагнуть прищеплювати працьовитість, але поряд з цим важливо вчасно згадувати і про культурні, релігійні, етнічні цінності.

А також важливий момент – підтримка сім'ї, друзів, авторитетних у житті дитини осіб. Необхідно пояснювати підлітку, що ВИХІД Є ЗАВЖДИ. Навіть тоді, коли ти його не бачиш. Розповідати про те, як наповнити життя, зробити його прекрасним, цікавим, та щасливим.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь