Вишнівська територіальна громада

Волинська область, Ковельський район

Любомльському бюро правової допомоги 3 роки

Дата: 19.09.2019 10:42
Кількість переглядів: 732

Фото без опису

Три роки тому, 01 вересня 2016 року, у м. Любомль розпочало свою роботу Любомльське бюро правової допомоги Володимир-Волинського МЦ з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Створення бюро було направлено на забезпечення правовою допомогою жителів та гостей Любомльського району.

Увага була акцентована на створення правової платформи, яка була б вигідна для громадян стосовно місця розташування, графіку роботи, можливості отримання безкоштовних консультацій. Безоплатна правова допомога – найуспішніший соціальний проект, реалізований сьогодні в Україні. Кожен українець отримав реальний інструмент у вигляді знань про свої права і можливості захистити їх.

Любомльське бюро правової допомоги від початку своєї діяльності стоїть на захисті законних прав та інтересів усіх категорій населення, допомагаючи людям у вирішенні їх правових проблем. За три роки діяльності працівниками Бюро надано близько 2600 консультації та роз’яснень, 214 особи звернулися за вторинною правовою допомогою (складення документів процесуального характеру, представництво в суді та інших державних органах). Найбільш актуальні питання, які турбують людей, це питання з сімейного законодавства, спадкового, цивільного, земельного, житлового. Кожного дня Бюро відвідує щонайменше 3-5 осіб і кожного року тенденція йде лише на збільшення, бо у людей з’являється довіра до системи БПД. Тож, послуги Любомльського бюро правової допомоги є затребувані, а безоплатна правова допомога – актуальна.

Працівниками спільно з партнерами БПД проведено більше 270 правопросвітницьких заходів, що, в свою чергу, сприяє посиленню правової спроможності громад. Ми цінуємо співпрацю з нашими партнерами та запрошуємо органи державної влади та місцевого самоврядування, громадські організації до співпраці. Адже, ми прагнемо постійного удосконалення нашої діяльності, шукаємо нові та нестандартні підходи до розв’язання проблем, постійно навчаємося, обмінюємось досвідом та кращими практиками, беремо участь у заходах громад – виробничих нарадах, сесіях, комісіях, конференціях, круглих столах.

Свою діяльність спрямовуваємо на покращення доступу жителів Любомльського району до безоплатної правової допомоги.  З метою інформування про систему безоплатної правової допомоги, а також налагодження співпраці берем участь в сесіях, комісіях, колегіях органів влади та місцевого самоврядування. Співпрацюю з сільськими, селищною, міською, районною радами, громадськими організаціями, об’єднаннями громад щодо надання правової допомоги та роботи Бюро. Постійно проводимо правоосвітні заходи: лекції для студентів Любомльського професійного ліцею, учнів шкіл Любомльського району,  зустрічі та виховні роботи у закладах позашкільної та шкільної  освіти, семінари у центрі зайнятості для різних категорій населення, зустрічі та інформування у трудових колективах установ та організацій району, тощо.

Між відділом “ Любомльського бюро правової допомоги ” та місцевими органами влади як виконавчої, так і органів місцевого самоврядування налагодилися ділові партнерські стосунки. Практикується залучення працівників бюро до виїзних прийомів заступників голови районної державної адміністрації та голови, депутатів районної ради у населені пункти району. 

З метою забезпечення спрощення доступу громадян до безоплатної правової допомоги, розширення можливостей надання їм як первинної, так і вторинної правової допомоги у цивільних та адміністративних справах створено дистанційні пункти консультування, де постійно  проводиться прийом громадян відповідно до затверджених графіків: у Любомльському районному військовому комісаріаті, Любомльському районному секторі пробації, ТМО Любомльського та Шацького районів, Любомльському районному центрі зайнятості, ЦНАП, управлінні соціального захисту населення у Любомльському районі.

Першоосновою діяльності всієї системи є повага до гідності людини та прагнення створити умови, за яких люди мають рівний доступ до права і правосуддя незалежно від рівня їхніх матеріальних статків чи ступеня соціальної вразливості. Ми пропонуємо людям засоби для вирішення життєвих проблем у правовий спосіб на противагу узвичаєній у суспільстві корупції.

Для допомоги у вирішенні певних питань правового характеру, захисту прав людини задля поширення правової інформації та доступу до правових консультацій усім категоріям людей у Любомльському районі працює Любомльське бюро правової допомоги Володимир-Волинського МЦ з надання безоплатної вторинної правової допомоги, яке знаходиться за адресою: м. Любомль, вул.Б.Хмельницького, 12, тел. (03377) 2-45-43. e-mail: liubomylske@legalaid.lt.ua

Skype: Любомльське бюро правової допомоги

Начальник бюро – Андрій Литвинюк

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь