Вишнівська територіальна громада

Волинська область, Ковельський район

Спалювання листя, рослинності, сухостою - загроза довкіллю

Дата: 21.10.2019 15:15
Кількість переглядів: 599

Фото без опису

Шановні мешканці Вишнівської громади!

Наполегливо просимо вас під час прибирання своїх присадибних ділянок та городів утримуватись від розведення вогнищ і спалювання листя, рослинності, сухостою!

Спалювання рослинних відходів та сміття несе за собою небезпеку виникнення масштабних пожеж, що унеможливлює своєчасне гасіння місць самозаймань та виникнення і розповсюдження значної задимленості. Особливо це стосується ділянок, прилеглих до смуг відведення автомобільних доріг загального користування, сільських вулиць, що погіршує умови видимості та призводить до тяжких дорожньо-транспортних пригод.

Загорання у природних екосистемах виникають внаслідок випалювання сухої рослинності з порушенням громадянами правил пожежної безпеки під час проведення сільськогосподарських робіт на власних присадибних ділянках, перебування в лісових масивах і на торфовищах.

Від спалювання рослинності, її залишків або твердих побутових відходів, погіршується стан атмосферного повітря. Під час горіння вивільняються небезпечні, а часом і канцерогенні речовини, які викликають захворювання дихальних шляхів, знижують імунітет людини. Дим містить у своєму складі оксид азоту, чадний газ, важкі метали та одну з найотрутніших для організму речовин – діоксин. Із тліючого листя і бадилля виділяється бензопірен, що здатен викликати у людей ракові захворювання. Шкода від спалювання листя і сухої трави надзвичайно небезпечна.

Відповідно до статті 77-1 КУпАП дане порушення тягне за собою адміністративну відповідальність та накладення штрафу на громадян від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від п'ятдесяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь