Вишнівська територіальна громада

Волинська область, Ковельський район

Спалювання листя, рослинності, сухостою - загроза довкіллю

Дата: 21.10.2019 15:15
Кількість переглядів: 579

Шановні мешканці Вишнівської громади!

Наполегливо просимо вас під час прибирання своїх присадибних ділянок та городів утримуватись від розведення вогнищ і спалювання листя, рослинності, сухостою!

Спалювання рослинних відходів та сміття несе за собою небезпеку виникнення масштабних пожеж, що унеможливлює своєчасне гасіння місць самозаймань та виникнення і розповсюдження значної задимленості. Особливо це стосується ділянок, прилеглих до смуг відведення автомобільних доріг загального користування, сільських вулиць, що погіршує умови видимості та призводить до тяжких дорожньо-транспортних пригод.

Загорання у природних екосистемах виникають внаслідок випалювання сухої рослинності з порушенням громадянами правил пожежної безпеки під час проведення сільськогосподарських робіт на власних присадибних ділянках, перебування в лісових масивах і на торфовищах.

Від спалювання рослинності, її залишків або твердих побутових відходів, погіршується стан атмосферного повітря. Під час горіння вивільняються небезпечні, а часом і канцерогенні речовини, які викликають захворювання дихальних шляхів, знижують імунітет людини. Дим містить у своєму складі оксид азоту, чадний газ, важкі метали та одну з найотрутніших для організму речовин – діоксин. Із тліючого листя і бадилля виділяється бензопірен, що здатен викликати у людей ракові захворювання. Шкода від спалювання листя і сухої трави надзвичайно небезпечна.

Відповідно до статті 77-1 КУпАП дане порушення тягне за собою адміністративну відповідальність та накладення штрафу на громадян від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від п'ятдесяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь