Вишнівська територіальна громада

Волинська область, Ковельський район

Семінар керівників закладів загальної середньої освіти Вишнівської сільської ради

Дата: 31.10.2019 10:31
Кількість переглядів: 1898

Компетентність, професіоналізм, комунікабельність, вимогливість, терпіння, дипломатичність, чесність і принциповість… Це далеко не весь перелік рис, котрими повинен бути наділений справжній керівник сучасного освітнього закладу. З метою удосконалення навичок управлінської діяльності та набуття нового досвіду 30 жовтня 2019 року у Радехівській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів відбувся семінар керівників ЗЗСО Вишнівської сільської ради на тему «Формування управлінської компетентності керівника сучасного навчального закладу в освітній парадигмі «Нової української школи».

Заступник сільського голови-начальник гуманітарного відділу Василь Стрільчук відкрив семінар та проаналізував роль управлінця в освітній діяльності, функції та обов’язки сучасного керівника.

Керівник закладу Вікторія Пилипчук презентувала управлінську діяльність Радехівської ЗОШ. Директорка відмітила, що впровадження інноваційних технологій, діагностичний контроль, створення якісних умов для реалізації навчально-виховного процесу, збереження народних традицій, пропаганда здорового способу життя є пріоритетними напрямами діяльності педагогічного колективу. «Успіх полягає не в тому, щоб обігнати того, хто біжить поруч, а в тому, щоб сьогодні бути успішнішим за себе вчорашнього…Я пишаюсь школою, в якій я працюю…» - підсумувала Вікторія Олексіївна.

Заступник директора Лідія Пилипчук детальніше зупинилась на ролі методичної служби в управлінській діяльності, відмітивши, що основне завдання методичної служби – не лише допомагати педагогічним кадрам розвиватись та підвищувати фахову майстерність, а й спонукати їх до різного роду діяльності для удосконалення професійної компетентності.

 

Педагог-організатор Ольга Веремко проаналізувала структуру шкільного самоврядування «Берегиня», розповіла про діяльність та роль шкільної ради, комісій у навчально-виховному процесі, продемонструвала фотозвіт щодо участі дітей у волонтерських акціях, семінарах, тренінгах, виховних заходах. Також педагогом-організатором було описано діяльність шкільного волонтерського загону «Милосердя».

 

Психологічною розрядкою для присутніх керівників став тренінг з використанням метафоричних карток, проведений практичним психологом школи Наталією Челядою. Вона детально охарактеризувала принцип дії картки для визначення емоційного стану особистості та провела з керівниками практичні заняття. Під час тренінгу присутні мали змогу пригадати моменти з дитинства, проаналізувати свій внутрішній стан та описати принцип взаємодії «дорослий-дитина».


На заході були присутні гості. Зокрема, Олеся Дубина, медичний директор Комунального некомерційного підприємства "Центр первинної медичної допомоги Любомльської районної ради", підготувала презентацію на тему «Життя до та після вакцинації». Олеся Юріївна порушила питання щодо медичних рекомендацій та основних правил для проведення вакцинації, проаналізувала рівень вакцинації в закладах освіти Вишнівської громади, зосередила свою увагу на медичних оглядах учнів. Керівники мали змогу отримати відповіді на всі актуальні питання щодо вакцинації з медичної та юридичної точки зору.


Леся Матяшук, заступник директора Любомльської районної філії Волинського обласного центру зайнятості - начальник відділу надання соціальних послуг, детально проаналізувала питання щодо вакансій в закладах освіти, повідомила вимоги щодо оформлення звітності та озвучила основний спектр послуг, котрі надає центр зайнятості.

 



Протягом семінару присутні мали змогу насолодитись виступами талановитих учнів Радехівської школи, а справжньою родзинкою заходу стала презентація фольклорного колективу «Перевесло». Впевнені, що яскраве театралізоване дійство під мудрим керівництвом Надії Заголи не залишило байдужим нікого з присутніх.




По завершенню семінару учасники мали змогу підвести підсумки та обговорити нагальні питання, що стосуються керівної та педагогічної діяльності.

Гуманітарний відділ та КУ «Методичний центр» Вишнівської сільської ради дякують педагогічному колективу Радехівської школи за насичений, пізнавальний захід та презентацію досвіду управлінської діяльності. Адже, як сказав А. Барбюс: «Школа — це майстерня, де формується думка підростаючого покоління, треба міцно тримати її в руках, якщо не хочеш випустити з рук майбутнє.»



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь