Вишнівська територіальна громада

Волинська область, Ковельський район

Інформація про організацію роботи щодо соціального захисту громадян у 2019 році

Дата: 02.03.2020 11:18
Кількість переглядів: 755

Фото без опису

Робота по соціальному  захисту населення у Вишнівській громаді знаходиться на належному рівні. Питання соціального захисту мешканців на постійному контролі у виконкомі сільської ради. Проводиться робота серед жителів територіальної громади щодо порядку, умов призначення державних соціальних допомог та дотримання термінів здачі документів до  управління праці соціального захисту населення Любомльської районної державної адміністрації по оформленню субсидій, отриманні компенсації за тверде паливо, газ та інших допомог.  У 2019 році оформлено субсидії на тверде паливо та скраплений газ 342 сім’ям.

Згідно Програми соціального захисту населення надавалась матеріальна допомога  до Дня Перемоги  45 ветеранам війни, учасникам бойових дій, учасникам війни, вдовам померлих учасників війни на суму 9900,00 грн.; до Дня захисника України, який відзначається 14 жовтня, виплачено матеріальну допомогу 134  учасникам бойових дій на суму 53600,00 гривень; 6 військовослужбовцям, які проходять службу за контрактом виділяється матеріальна допомога  по  5000,00 гривень кожному; 25 жителям громади до Дня людей похилого віку придбано і вручено продуктових наборів на суму 7500,00 гривень; до міжнародного Дня людей з інвалідністю 25 громадянам придбано і вручено продуктові набори на суму  7500,00 гривень; до Великодня для 227 жителів нашої громади були закуплені паски на суму 10000,00 гривень; до Дня Святого Миколая 84 діткам пільгових категорій (діти-сироти, діти учасників АТО, діти  з інвалідністю)  вручено новорічні подарунки; до Дня Матері 10 жінкам громади придбано і вручено подарунки на суму 3430,00 гривень.

Належним чином відбувається обстеження матеріально-побутових умов проживання одиноких громадян, малозабезпечених та громадян, які потребують допомоги. За результатами обстеження матеріально-побутових умов проживання надавалася матеріальна допомога на лікування. За звітний рік  78 таким  громадянам виділені матеріальні допомоги на суму 289000,00 гривень, в т.ч. на лікування-256500,00 грн., на  поховання, особам, які ще не досягли пенсійного віку-12500,00 грн, на ліквідацію пожеж-20000,00 грн.  

По Вишнівській  сільській раді із 01.01.2019 року по 31.12.2019 р.,  прийнято, оформлено в справи і передано в управління соціального захисту населення 1664 заяв для призначення усіх видів соціальної допомоги, в тому числі:

  • на допомогу на дітей одиноким матерям – 103;
  • на державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям – 159;
  • на допомогу при народженні дитини – 66;
  • на допомогу в зв’язку з вагітністю та пологами -62;
  • на допомогу на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування – 6;
  • на допомогу на догляд за інвалідами І чи ІІ групи внаслідок психічного розладу - 11;
  • на державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства – 2;
  • на тимчасову державну допомогу дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів – 8;
  • на компенсаційну виплату особі, яка здійснює догляд за інвалідом І групи або особою, яка досягла 80 років – 1;
  • на призначення житлової субсидії – 467;
  • компенсація фізичним особам, які надають соціальні послуги – 31;
  • державна соціальна допомога з інвалідністю – 6;
  • на видачу посвідчень та призначення допомоги багатодітним сім’ям– 268;
  • одноразова виплата на тверде паливо та зріджений газ – 458;
  • на послуги «Муніципальна няня»-1.

А також  було проведено і складено акти обстеження матеріально-побутових умов проживання громадян похилого віку, одиноких матерів, громадян, які опинилися в складних життєвих обставинах та проводилися перевірки  цільового використання  державної допомоги при народженні дитини.

Належним чином здійснюється облік окремих категорій громадян, зокрема, ветеранів війни, інвалідів усіх категорій, одиноких непрацездатних громадян. 

Постійно проводиться розяснювальна робота серед населення громади щодо порядку та умов призначення державних соціальних допомог.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь