Вишнівська територіальна громада

Волинська область, Ковельський район

Що отримають пенсіонери у травні 2020 року

Дата: 05.05.2020 16:24
Кількість переглядів: 409



З травня 2020 року, як і передбачено постановою  Кабінету Міністрів України від 1 квітня 2020 року №251 “Питання підвищення пенсійних виплат та надання соціальної підтримки окремим категоріям населення у 2020 році”, Пенсійним фондом України проведено індексацію пенсій – збільшено з 4404,35 до 4888,83 грн (на 11 відсотків) показник середньої заробітної плати, з якої сплачено страхові внески, та який враховується для обчислення пенсії.

Пенсії перераховано у відповідності до Порядку проведення перерахунку пенсій відповідно до частини 2 статті 42 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20.02.2019 №124.

Перераховані пенсії збільшуються не менше, ніж на 100 гривень.

Окрім проведеної індексації, збільшено до 2100 гривень мінімальну пенсійну виплату  особам, які мають тривалий страховий стаж (30 і більше років жінки та 35 і більше років чоловіки).

В зв’язку з продовженням дії карантину до 11 травня 2020 року автоматично продовжено термін виплати пенсій по інвалідності особам, у яких інвалідність встановлена на певний термін та строк повторного огляду визначено МСЕК у період дії карантину – з 12 березня по 11 травня 2020 року. Виплати зазначеній категорії громадян продовжено за раніше встановленою групою інвалідності і будуть в майбутньому переглянуті за результатами проведеного переогляду.

Усі виплати буде проведено за основними відомостями у визначену кожному пенсіонеру дату виплати – зараховано на ваш рахунок у банку, а тим, хто обрав АТ «Укрпошта», пенсію принесе листоноша додому.

Шановні пенсіонери! Без нагальної потреби не виходьте з дому, не ризикуйте своїм здоров’ям і життям! Усі питання з’ясовуйте  за телефонами гарячих ліній або ж скористайтеся послугами вебпорталу Пенсійного фонду України. Бережіть себе!

 

 

Заступник начальника головного
управління Пенсійного фонду України
у Волинській області                                                             Т.КОШЛАТА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь