Вишнівська територіальна громада

Волинська область, Ковельський район

15 травня - Міжнародний день сім’ї

Дата: 15.05.2020 09:06
Кількість переглядів: 676

Фото без опису

«Життя без батька,  матері, тепла, 
Це - як квітка, що загублена в пустелі,
Як пісня, що без музики жила, 
як білий лебідь, що зостався сам у небі»

Сім'я є природним середовищем первинної соціалізації дитини, джерелом її матеріальної та емоційної підтримки, засобом збереження і передання культурних цінностей від покоління до покоління.

Але, на жаль, є діти яким не пощастило – в них немає сім'ї, батьківської любові, немає тієї так потрібної для дитини підтримки, турботи, приклад наслідування, не реалізовується, в повній мірі, право дитини на щасливе дитинство. Це – діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування.

Основними засадами державної політики щодо захисту прав дітей є профілактика соціального сирітства, запобігання виходу дитини з рідної сім’ї; сприяння та заохочення усиновлення; поліпшення матеріально-технічного забезпечення, незалежно від форми влаштування та утримання дитини; встановлення мінімальних стандартів умов життя дитини.

Фото без опису

Враховуючи нинішню ситуацію в Україні, альтернативні форми сімейного догляду та виховання набули більшої актуальності. Що це дасть дитині? Безпеку, догляд, виховання та реабілітацію дитини в умовах сім’ї, підтримане спілкування з рідними; а в разі неможливості повернення до біологічної родини – пошук для дитини нової сім’ї.

Фото без опису
Що це дасть батькам дитини? Можливість усунути складні життєві обставини, вирішити наявні проблеми, отримати професійний соціальний супровід, що, загалом, сприятиме підвищенню батьківського потенціалу та воз’єднанню родини.
Що це дасть Україні?  Утвердить сімейні цінності та добробут, стабільність держави.

Якщо Ви коли-небудь задумувалися про те, щоб всиновити чи вдочерити дитину, якщо Ви відчуваєте в собі поклик до виховання  та вирішили прийняти дитину в сім'ю, тоді ознайомтеся з певними рекомендаціями, які допоможуть переконатися, що у Вас дійсно правильна мотивація.

Фото без опису

ВСИНОВІТЬ ДИТИНУ, ЯКЩО...

…маєте бажання дати їй сім'ю.

Це бажання включає в собі обмін сімейними традиціями, переконаннями та цінностями.

Саме обмін, а не нав’язування.

Це також означає прийняття дитини з усіма її недоліками.

Розуміння, що дитина має історію та спадщину, які також слід поважати та враховувати.

...хочете допомогти їй розпочати нове життя.

Прийомні батьки мають бути зацікавлені в тому, щоб допомогти дитині зцілитися від минулого горя та болю.

Враховуйте, що з малюками це зробити простіше, ніж з підлітками. Будьте готові до цих викликів.

...маєте можливість забезпечити її різними способами.

У Вас гарно з фінансами і Ви маєте великий будинок у якому достатньо місця для дитини, а то й кількох. Так, це гарна мотивація для всиновлення, однак проаналізуйте також чи маєте Ви час і емоційний простір у своєму серці для нового члена сім'ї.

…вся Ваша сім'я погоджується на усиновлення.

Всі – чоловік, дружина, інші діти – вважають, що прийняти у родину дитину – гарне рішення. Більше того, вони схвильовані в очікуванні цього. Тоді не роздумуйте!

…ви давно знаєте малюка, який наразі потребує всиновлення.

У родині, яку Ви давно знали, або можливо, яка є для Вас родичами, сталося лихо, – не роздумуйте, всиновіть дітей. З рідними і знайомими вони отримають менше травм.  

Якщо Ви вірите:

Що чужих дітей не буває,

Що проблеми дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, - справа не тільки держави та фахівців,

Що кожна людина здатна змінити життя хоча б однієї дитини, взявши її в свою родину, можливо, Вас зацікавлять сімейні форми влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування:

Опіка встановлюється над малолітніми дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування віком до 14 років.

Піклування встановлюється над неповнолітніми дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування  віком від 14 років до 18 років.

Усиновлення -  це прийняття усиновлювачем  у свою сім’ю дитини на правах сина або дочки, що здійснене на підставі рішення суду. 

Прийомна  сім’я (ПС)- сім’я, або окрема особа, яка не перебуває у шлюбі, що добровільно  взяла на виховання та спільне проживання від 1 до 4 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Дитячий будинок сімейного типу (ДБСТ) - окрема сім'я, що створюється за бажанням подружжя, або окремої особи, яка не перебуває у шлюбі, які беруть на виховання та спільне проживання не менш як 5 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.   
Запрошуємо до співпраці усі небайдужі родини, які готові поділитися сімейним теплом з дітьми, які мають ризик залишитися без батьківського піклування та потребують тимчасової підтримки. За консультацією звертайтесь за адресою: Вишнівська сільська рада, вул. Незалежності, 80а, с.Вишнів, Любомльського району, тел. 32-3-42. Про більш детальну інформацію щодо сімейних форм виховання Ви зможете дізнатися, звернувшись у Службу у справах дітей Любомльської райдержадміністрації за адресою: вул. Незалежності, 23, м. Любомль, , каб. № 204 (ІІ поверх),  тел. 24-4-70, email:  liuboml-ssd@ukr.net.

Дітки, мов квіточки линуть до сонця,
До мами, до тата, до теплого слова,
До доброго погляду, ласки, любові.
Кожній дитині б такої долі !!!

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь