Вишнівська територіальна громада

Волинська область, Ковельський район

У Вишнівській громаді розпочалися творчі звіти закладів культури

Дата: 13.08.2020 17:00
Кількість переглядів: 644

Фото без опису
  12 серпня   розпочалися  творчі звіти  аматорських колективів та окремих виконавців Вишнівської громади, присвячених 150-й річниці від дня народження Лесі Українки, які будуть проходити в режимі онлайн.

          Творчі звіти проводяться у два тури:

перший тур – у  структурних підрозділах КЗ «Центр КМЕВС»;

другий тур – у  м. Любомль, де звітуватимуть кращі колективи громад району.

Заключний етап «Під Лесиним небом» відбудеться у лютому 2021 року в приміщенні Волинського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Т.Г. Шевченка.

      Метою творчих звітів є  вшанування пам’яті видатної письменниці, берегині автентичної народної творчості Волині, громадської діячки Лесі Українки, подальшого розвитку аматорського мистецтва, збереження нематеріальної культурної спадщини.

      В рамках творчого звіту відбувся концерт у клубі с. Бережці. Ведучі програми ознайомили з творчим доробком геніальної  поетеси. Відома пісня на слова Лесі Українки  «Давня весна» прозвучала у виконанні жіночого вокального колективу «Бережанка». Своїми прекрасними голосами чарували солісти Юлія Мороз, Анна Скрипник, Анна Степанюк, Андрій  Сташук та інші. Родзинкою виступу стало художнє читання  вірша «Бережці», який зі спогадів  Ольги Косач Леся Українка написала після двотижневого перебування і відпочинку у 1892 році  на березі річки Буг.

      Учасники художньої самодіяльності показали, що культура на селі – це повсякденна робота, аби берегти, підтримати і розвивати традиції, народну творчість, самобутність кожного села та його історію. І це ще раз доводить істину «не хлібом єдиним» живуть люди в населених пунктах нашої громади.

       КЗ  «Центр КМЕВС»  висловлює щиру вдячність та найкращі побажання творчої наснаги, духовного натхнення всім, хто брав участь, виступав на сцені, допомагав в організації звіту.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь