Вишнівська територіальна громада

Волинська область, Ковельський район

ЗМІНЕНО УМОВИ ДЛЯ ПРИЗНАЧЕННЯ ДОПОМОГИ НА ДІТЕЙ ОДИНОКИМ МАТЕРЯМ

Дата: 18.08.2020 14:51
Кількість переглядів: 700

Фото без опису

З 01.07.2020 допомога на дітей одиноким матерям та державна соціальна допомога малозабезпеченим сім’ям призначається за новими умовами (Постанова Кабінету Міністрів України «Деякі питання виплати державної соціальної допомоги» від 22.07.2020 № 632). При цьому, допомога на дітей одиноким матерям, яку призначено за умовами, що діяли до 30.06.2020 (включно), виплачується до закінчення строку її призначення.
 

Важливо:
 

1) Право на допомогу на дітей одиноким матерям мають одинокі матері (які не перебувають у шлюбі), одинокі усиновлювачі, якщо у свідоцтві про народження дитини або документі про народження дитини, виданому компетентними органами іноземної держави, за умови його легалізації в установленому законодавством порядку (рішенні про усиновлення дитини), відсутній запис про батька (матір) або запис про батька (матір) проведено в установленому порядку органом державної реєстрації актів цивільного стану за вказівкою матері (батька, усиновлювача)дитини.
2) Право на допомогу на дітей одиноким матерям (батькам) має мати (батько) дітей у разі смерті одного з батьків, які не одержують на них пенсію в разі втрати годувальника, соціальну пенсію або державну соціальну допомогу дитині померлого годувальника.
3) Жінка, яка має дітей від особи, з якою вона не перебувала і не перебуває в зареєстрованому шлюбі, але з якою вона веде спільне господарство, разом проживає і виховує дітей, права на одержання допомоги, встановленої на дітей одиноким матерям, не має. При реєстрації цією жінкою шлюбу з особою, від якої вона має дітей, допомога на дітей, народжених від цієї особи, не призначається, а також інші обставини, за наявності яких допомога на дітей одиноким матерям не призначається, припиняється, а також строки призначення і виплати допомоги.
Нині для призначення, виплати та припинення виплати допомоги на дітей одиноким матерям додатково застосовуються умови призначення, виплати та підстави для припинення виплати державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям у порядку, встановленому Постановою Кабінету Міністрів України від 24.02.2003 № 250.

 

P.S. Детальну консультацію з урахуванням всіх життєвих обставин можна отримати у суб’єкта надання послуги:

 

  • Управління соціального захисту населення Любомльської РДА

        тел.(03377)2-41-99;

  • Відділ Центр надання адміністративних послуг Вишнівської сільської ради тел. (03377)3-23-42;

  • Гаряча лінія Вишнівської сільської ради (096)2243939.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь