Вишнівська територіальна громада

Волинська область, Ковельський район

Проведено профілактичний захід із дітьми, що перебувають у конфлікті із законом

Дата: 07.09.2020 16:22
Кількість переглядів: 701


Наркоманія, як соціальна хвороба, спричинює загрозливі наслідки, особливо для молоді. Наслідки вживання наркотичних речовин доволі різноманітні: від психосоціальних до медичних.

Серед останніх варто зазначити: передозування, підвищений ризик суїцидів, психічні захворювання, серцево-судинні, ускладнення під час вагітності та інші патології.

За роки незалежності України показники захворюваності на розлади психіки та поведінки внаслідок вживання наркотичних речовин і їх розповсюдження, зросли в рази, збільшилася також кількість неповнолітніх наркоманів.

Наркотики прирівнюються до складових молодіжної «культури», таких як паління та вживання алкогольних напоїв. Набирає негативного резонансу проникнення наркотиків із кримінального середовища до місць масового проведення дозвілля та в навчальні заклади. До негативних тенденцій наркозалежності варто віднести, також зниження віку першого «знайомства» з наркотичними речовинами.

Не зважаючи на більш-менш легкий доступ до наркотичних речовин, утім залишається питання коштів для придбання «дози». Це призводить або до вчинення протиправних діянь (крадіжок, грабежів, розбоїв), або до вживання наркотиків, виготовлених так званим «кустарним» способом, які є недостатньо очищеними та низької якості.

Це спричинює до отруєння, або навіть летальні наслідки, а також загрожує швидкою деградацією, і фізичною, і соціальною. Саме тому, аби не допустити розповсюдження такого негативного соціального явища, як наркоманія серед неповнолітніх осіб, що перебувають на обліку Любомльського районного сектору філії Державної установи « Центр пробації» в Волинській області, працівниками сектору спільно із працівниками Любомльського бюро правової допомоги було проведено профілактичний захід із залученням дітей, які перебувають у конфлікті із законом.

Присутнім було продемонстровано тематичний відеофільм «Буди молодим», із наступним його обговоренням. Начальник відділу Любомльського бюро правової допомоги Андрій Литвинюк ознайомив присутніх із особливостями кримінальної відповідальності неповнолітніх за злочини пов’язані із незаконним обігом наркотичних засобів та відповів на запитання.

На завершення заходу, із засудженими проведено індивідуальні профілактичні бесіди.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь