Вишнівська територіальна громада

Волинська область, Ковельський район

Відбувся перший етап Всеукраїнського профілактичного заходу «Урок»

Дата: 10.09.2020 14:19
Кількість переглядів: 451

Фото без опису
Уже традиційно, на початку кожного навчального року в Україні проводиться Всеукраїнський профілактичний захід «Урок», який стартував і на території Вишнівської громади та проходитиме у декілька етапів.

Основною метою проведення таких рейдів – є перевірка умов утримання та виховання дітей у сім’ях, які опинились в складних життєвих обставинах, а також виявлення дітей, які без поважних причин не приступили до занять з початку навчального року, вжиття заходів для повернення їх до навчання, усунення причин і умов, внаслідок яких діти не були охоплені навчанням, притягнення батьків за неналежне виконання батьківських обов’язків до адміністративної відповідальності.

Саме тому, 10 вересня 2020 року  поліцейським офіцером Вишнівської ОТГ Богданом Остапчуком спільно з фахівцем із соціальної роботи  Вишнівської сільської ради Наталією Ряпич було проведено Всеукраїнський профілактичний захід «Урок» у селах  Радехів, Чмикос, Вишнів.

У ході рейду, з  батьками була проведена профілактично-роз’яснювальна робота щодо належного виконання батьківських обов’язків, попереджено про правову відповідальність згідно чинного законодавства. Наголошено про обов’язкове залучення дітей шкільного віку до навчального процесу.

Учасники рейдового заходу поспілкувались із директором опорного закладу «Вишнівський НВК «ЗОШ І-ІІІ ст..-ДНЗ» Володимиром Міщуком та заступником завідувачки філії опорного закладу «Вишнівський НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.-ДНЗ» - Радехівської ЗОШ І-ІІ ст.. Лідією  Пилипчук. Дітей, які  не приступили до навчання виявлено не було.

Профілактичний захід «Урок» продовжуватиметься протягом вересня-жовтня поточного року та заходи по охопленню всіх дітей навчанням, як вимагає чинне законодавство, триватимуть протягом усього навчального року. Тому, нагадуємо батькам дітей шкільного віку, що за ухиляння від забезпечення необхідних умов навчання та виховання дітей передбачена відповідальність згідно статті 184 КУпАП.

Також надано консультації, рекомендації для уникнення зараження  коронавірусною інфекцією COVID-19 та алгоритм поведінки в умовах карантину.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь