Вишнівська територіальна громада

Волинська область, Ковельський район

У Вишнівській ОТГ стартувала освітня кампанія «Безпечний пішохід»

Дата: 15.09.2020 15:11
Кількість переглядів: 986

Фото без опису

У рамках міжнародного проєкту  технічної допомоги «Зміцнення потенціалу добровільних пожежно-рятувальних підрозділів в порятунку постраждалих від нещасних випадків на дорогах Люблінського воєводства та Волинської області» 14 вересня у Вишнівській ОТГ провели освітню кампанію «Безпечний пішохід». Це відбулося завдяки наполегливій роботі команди Вишнівської сільської ради під керівництвом сільського голови Віктора Сущика.

У заході взяли участь учні 2-5-х класів. У його рамках пожежники, поліцейські, медики, педагоги навчали школярів правил безпечної поведінки на дорогах, пожежній безпеці, азів надання першої медичної допомоги тощо. Завдяки таким заходам діти вчаться не панікувати в експериментальних ситуаціях та правильно поводитися, що сприяє збереженню не лише здоров’я, а й життя. Також учням роздали аксесуари, що відбивають світло ? флікери.

Учасники проєкту стверджують: така освітня кампанія має велике значення, адже рівень аварійності на дорогах дуже великий, а рівень обізнаності щодо безпечного водіння, велосипедного руху, прогулянок населеним пунктом надто низький. Та й отримання знань щодо поведінки учасників, які можуть стати свідками аварії, є важливим для підвищення безпеки.

Найперше отримала слово для привітання координатор проєкту у Вишнівській громаді, перший заступник сільського голови Галина Федончук, яка наголосила на тому, що поряд з основними напрямками розвитку громади в цілому, пріоритетним є збереження життя і здоров'я нашого підростаючого покоління.

«Ми працюємо на упередження нещасних випадків і саме тому прийняли рішення взяти участь в міжнародному проєкті технічної допомоги «Зміцнення потенціалу добровільних пожежно-рятувальних підрозділів в порятунку постраждалих від нещасних випадків на дорогах Люблінського воєводства та Волинської області», що співфінансується Європейським Союзом в рамках програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна, -зауважує Галина Карпівна. – Це дасть можливість не лише зміцнити матеріально-технічну базу наших рятувальників сучасним обладнанням, а й підвищити культуру поведінки на дорогах жителів ОТГ, шляхом проведення освітніх кампаній серед школярів».

Також із вітаннями виступила проектний менеджер у соціальній сфері фонду Ігоря Палиці «Тільки разом»  Лариса Тарасюк. За її словами, треба, аби учні розуміли, як важливо бути коректним пішоходом.

«Роки минуть, діти виростуть і сядуть за кермо. Від того, як ми їх навчимо, залежить, будуть вони порушувати правила чи ні, – каже Лариса Тарасюк. – З кожної сотні загиблих у ДТП 20 могли б вижити, якби їм вчасно та правильно надали першу допомогу. Тому добровольчі підрозділи, які будуть вчасно виїжджати на ДТП чи пожежі, урятують не одне життя».

 

До слова долучився директор опорного закладу «Вишнівський НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.-ДНЗ» Володимир Міщук, який відмітив, що людське життя безцінне, тому треба вчитися надавати першу медичну допомогу, знати правила дорожнього руху. Все починається з дитинства, тому треба ще зі школи пояснювати учням важливість цих питань. Зауважив, що через протиепідемічні заходи доводиться проводити захід лише на базі опорного закладу.

 

Урочисту частину заходу супроводжували танцювальні та вокальні номери, в яких були задіяні учні навчального закладу.

 

У рамках кампанії «Безпечний пішохід» діти закріплювали теоретичні знання на практиці. Їм допомагали поліцейські, пожежники і медики. За допомогою фахівців школярі змогли загасити вогонь і зробити штучне дихання, непрямий масаж серця. Поліцейські розповіли дітям, яких правил мають дотримуватися пішоходи й велосипедисти. Також кожен охочий мав змогу оглянути поліцейський автомобіль, пожежну машину та карету швидкої допомоги, а також розпитати все, що цікавить про службу в поліції, роботу медиків та рятувальників.

 

Слід відмітити, що проведений захід був дуже цікавим і пізнавальним для всіх присутніх, а особливо учнів. У планах на майбутнє була досягнута домовленість провести аналогічний в інших навчальних закладах Вишнівської об'єднаної громади.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь