Вишнівська територіальна громада

Волинська область, Ковельський район

Волинські громади будуть із грошима і не залежатимуть від районів

Дата: 17.09.2020 16:35
Кількість переглядів: 591

Фото без опису

Сьогодні Парламент розглянув законопроєкт №3614 і ухвалить його в другому читанні та в цілому як закон. Тож із 2021 року всі територіальні громади перейдуть на прямі міжбюджетні відносини з держбюджетом і їхні бюджети не залежатимуть від району. Всі 1470 територіальних громад, серед яких і 54 волинські, самостійно розпоряджатимуться своїми грошима.

До бюджетів громад надходитимуть: ПДФО 60%; місцеві податки і збори; рентні платежі; акцизний податок; доходи від використання комунального майна; плата за надання адмінпослуг тощо.

Нагадаємо, що напередодні Комітет з питань бюджету ВРУ опрацював пропозиції народних депутатів щодо законопроєкту №3614, за участі представників центральних органів виконавчої влади, а також АМУ. Та рекомендував Парламенту проголосувати за нього.

Нагадаємо, що закон №3614, розроблений Асоціацією міст України спільно з групою народних депутатів Зіновієм Андрієвичем, Віталієм Безгіним та іншими, вносить зміни до Бюджетного кодексу України, які закладають основу бюджетної системи України відповідно до дворівневої концепції місцевого самоврядування «громада-область».

Зокрема йдеться про:

- розмежування доходів і видатків між бюджетами районів та територіальних громад;

- встановлення доходів і видатків для новоутворених сільських, селищних, міських територіальних громад (бюджетів місцевого самоврядування) в обсягах, які були у міст обласного значення та ОТГ;

- формування бюджетів районів за рахунок доходів від районної комунальної власності.

Прийняття законопроєкту №3614 – це необхідна умова для формування сильних, фінансово спроможних громад та підвищення добробуту кожного жителя громади, незалежно від проживання в селі, селищі чи місті.

Тож АМУ дякує  нардепам Віталію Безгіну, Галині Васильченко, Ростиславові Тістику за підтримку законопроекту №3614 під час ухвалення рішення Комітетом рекомендувати законопроєкт прийняти у другому читанні та в цілому. Асоціація щиро вдячна і міжнародним партнерам України, які у спільному листі до Голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова закликали розглянути необхідні для продовження реформи місцевого самоврядування законопроєкти, зокрема, законопроєкт №3614.

Офіс реформ у Волинському регіональному відділенні Асоціації міст України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь