Вишнівська територіальна громада

Волинська область, Ковельський район

А ВАМ ДО ВПОДОБИ МОТОРИК-ПАРК У ВИШНЕВІ?

Дата: 16.10.2020 11:12
Кількість переглядів: 2173

Фото без опису
Усі батьки хочуть, щоб їх діти зростали розумними, впевненими в собі, не боялися труднощів. Саме тому вони роблять усе, щоб дитинство їх чад було прекрасним. Важливу роль у вихованні особистості належить часу, який діти проводять поза межами домівки. Важливим є те, що в містах є ігрові майданчики, парки, а от у селах з цим ситуація дещо інша.

У Вишнівській громаді минулого року з'явився чудовий моторик-парк, який значно покращив умови проведення дозвілля як батьків, так і дітей. Це стаціонарний ігровий розвиваючий комплекс з набором різних елементів для подолання перешкод, для забезпечення активного та рухливого відпочинку. Тут конструкції зроблені для розвитку моторики, спритності, вестибулярного апарату та координації рухів.

Автором ідеї створення є перший заступник голови Вишнівської ОТГ Галина Карпівна Федончук. Вона зазначала, що  у Вишеневі не було зони відпочинку для молоді. А так хотілося придумати щось нове, щоб і мами з дітками могли прогулюватися парком, відпочивати з користю для здоров’я, побавитися з найменшими,  і старші люди посидіти, вільно поспілкуватися, насолоджуючись навколишньою красою. Підтримав цей задум голова Вишнівської об’єднаної громади Віктор Сущик, а завдяки фінансовій підтримці народного депутата Ігоря Гузя ідею вдалося реалізувати. У майбутньому такі рекреаційні зони планується облаштувати в інших населених пунктах.

Цікаво почути відгуки мешканців громади й не тільки, чи сподобалася ним сама ідея та її втілення.

Аліна БАЙНАК, с. Вишнів:

- Часто відпочиваємо там з донечкою. Дуже подобається, що є різні ігрові конструкції для діток. Вони мають чим зайнятися. Якщо порівняти територію до створення моторик-парку та після, то звичайно вона змінилася на краще. Тут все гарно, акуратно та чисто. Чудова ідея!

Володимир СОБОЛЄВ, с. Хворостів:

 - Надзвичайно приємно, що місцева влада подумала про жителів своєї громади. Адже, що може бути краще за гарно проведений час у чудовому місці?! Задоволений не тільки я, а й вся родина. Частенько відпочиваємо там, особливо влітку, з дітьми. Тут усі знайдуть чим себе зайняти, бо для найменших є різні конструкції, а для дорослих - гойдалки, лавочки. Сиди, прогулюйся та  милуйся природою.

Окрім того, якщо до створення моторик-парку територія пустувала і там були чагарники, то після втілення проекту - бурхливо завирувало життя. Звичайно, тут і думати не варто, а поставити найвищий бал людям, які народили та реалізували задумане.

Ніна ВИРОВИЧ, смт Шацьк:

- Я особисто побувала у Вишневі та бачила це визначне місце громади. Дуже сподобалося - сказати мало, бо моторик-парк прекрасне місце для проведення дозвілля. Дякуючи керівництву він з’явився на світ для того, щоб розмалювати буденність мешканців навколишніх сіл. Тепер він є окрасою Вишнівської ОТГ. Нехай Господь допомагає «народити» і дати путівку в життя ще не один проєкт.

Катерина КОЦУРА, с. Вишнів:

- Як можна відгукнутися про моторик-парк? Та, звичайно, лише позитивно. Тут є і гірки, і гойдалки. Діткам цікаво проводити час і мами можуть поспілкуватися наглядаючи за ними. Дуже добре, що його територія огороджена. Не треба хвилюватися, що маля вибіжить на проїжджу частину.

Наталія САХАРУК, м. Луцьк:

- Щодо вишнівського моторик-парку можу сказати, що це супер ідея! Навіть не думала, що його організація відбудеться на такому високому рівні. Я гуляю там з дітьми в будь-який зручний для мене час. Менше дитя спить собі в колясці, а старший син їздить на самокаті, з гірки спускається, на дитячих конструкціях для забав грається, а я в той час на лавці відпочиваю…

Як на вулиці гарна погода, то в моторик-парку гуляє багато мам із дітками, школярів. Я дуже задоволена цьому, бо це ж живе спілкування, яке ніколи не замінять соціальні мережі, - каже Наталя.

- У Луцьку по мікрорайонах й близько не знайдеш таких чудових умов для відпочинку з дітьми. Ще й так, щоб усім було цікаво. Син Даня, коли приїжджаємо в гості в село, постійно просить піти на ігровий майданчик, бо йому там цікаво. Молодці, що продумали все до дрібниць: є тут і урни для сміття, і припадає до душі озеленення території. Акуратно, чисто.

Лариса СОЛОМ'ЯНЮК, м. Любомль:

- Ідея цікава. Взагалі, все, що робиться для дітей, молоді та людей старшого віку варте поваги та найвищої похвали. Адже це і є запорукою руху вперед та покращення інфраструктури села. Моторик-парк - це серце Вишнева та прилеглих до нього сіл, що єднає жителів громади.

Моєму сину якось випала нагода відпочивати в німецькому селі. Він тоді був надзвичайно здивований, бо там дозвілля настільки обдумане та облаштоване. Його вразило те, що всім було чим себе зайняти. У вільному доступі батути, самокати та інше. До чого я веду? Та до того, що Вишнів - прикордонне село, яке вперто крокує до європейського зразка. Хочеться, щоб люди, які сюди приїжджають, мали де відпочити та що розповісти, повернувшись додому. Бажаю Вишнівській громаді процвітання та безперешкодного втілення в життя інших задумів.

Володимир ЛИТВИНЮК, м. Луцьк:

− Якщо влада зробить для людей хоча б якусь дрібничку, то це вже крок вперед. Особливо, коли це ще й стосується дітей! Вони наше майбутнє, наша надія. Вважаю, що ідея створення моторик-парку вдала.

Валентина ШУЛЯК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь