Вишнівська територіальна громада

Волинська область, Ковельський район

Відбулося покладання квітів до Дня визволення України від фашистських загарбників

Дата: 28.10.2020 14:55
Кількість переглядів: 466


Сьогодні, 28 жовтня, Україна відзначає важливу дату у своїй історії — День визволення від фашистських загарбників, національне свято, пов'язане з вигнанням військ нацистської Німеччини та її союзників під час Другої світової війни за межі сучасної території України.

Уперше День визволення України від фашистських загарбників у державному календарі свят з'явився в 2009 році. За 5 років до цього, в 2004 в Києві відбувся парад, присвячений 60-річчю цієї пам'ятної дати. Тоді в ньому брала участь бойова техніка часів Другої світової війни, зокрема танк Т-34.

Відзначати пам'ятну дату на офіційному рівні у 2009 році запропонував тодішній міністр економіки Сергій Тігіпко. Сталося це 15 жовтня, а вже 20 жовтня цю ідею підтримав третій президент України Віктор Ющенко, підписавши указ № 836/2009 про запровадження відповідного свята. Відтоді День визволення України від фашистських загарбників відзначають у країні щороку 28 жовтня.

Цю дату було обрано не випадково. Вважається, що саме цього дня в 1944 році з території України було вигнано останнього солдата нацистського рейху.

Саме тому,сьогодні, відбулася урочиста хода до меморіалу Слави, приурочена сімдесят шостій річниці визволення України від фашистських загарбників. У ній взяли участь керівництво Вишнівської сільської ради, працівники закладів культури та освіти, учні. Учасники ходи вшанували пам’ять загиблих покладанням квітів.

Також з цієї нагоди в бібліотечних просторах Вишнівської громади організовано книжкові виставки, присвячені безсмертному подвигу та звитязі українського народу в роки Другої світової війни.

Висловлюємо глибоку шану ветеранам та пам’ятаємо подвиг нашого народу.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь