Вишнівська територіальна громада

Волинська область, Ковельський район

Шахрайство в мережі Інтернет та як вберегтися?

Дата: 03.11.2020 12:46
Кількість переглядів: 574


Сучасні інформаційні технології та Всесвітня мережа не тільки відкривають безмежні можливості для навчання й особистісного розвитку підлітків, але й сповнені загроз та небезпек, яким треба вміти протистояти.

 Під час реєстрації неповнолітніх, звільнених від відбування покарання з випробуванням, 02 листопада 2020 року, юнаків було ознайомлено з поняттям шахрайства в Інтернеті. Головний спеціаліст «Любомльського бюро правової допомоги» Володимир-Волинського МЦ з надання БВПД Тетяна Сидняк спільно зі старшим інспектором з ювенальної превенції Любомльського ВП ГУНП у Волинській області Яніною Соколюк повідомили юнаків про види шахрайства, пов’язані з телефонними дзвінками або sms-повідомленням від працівників неіснуючих банків, з метою незаконного отримання персональних даних або даних банківської картки, афери про надзвичайні ситуації з рідними, вітання з неіснуючими виграшами та покупки через інтернет – магазини за попередньою оплатою.

 Під час заходу хлопців навчили уникати небезпек, які існують в інтернет-просторі. Мультимедійна презентація дозволила детально ознайомити підлітків із загрозами, які може нести інтернет-шахрайство. На завершення заходу, кожному було вручено пам’ятку, яка складається з корисних порад про безпечну роботу в Інтернеті.

 

Провідний інспектор Любомльського РС філії
ДУ «Центр пробації» в Волинській області
Ольга Васютич
 02.11.2020

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь