Вишнівська територіальна громада

Волинська область, Ковельський район

Майстер-клас «Ручні осколкові гранати, поводження, догляд і зберігання»

Дата: 24.11.2020 10:26
Кількість переглядів: 863

На сучасному етапі українського державотворення надзвичайно актуальною є проблема виховання у молодого покоління патріотичних почуттів, активної громадянської позиції.

Головною метою військово-патріотичного виховання підростаючого покоління є підготовка та виховання самовизначених, свідомих захисників Батьківщини, готових у будь-яких умовах стати на захист територіальної цілісності та незалежності України. Таким пріоритетним завданням у своїй роботі повинен керуватись кожен вчитель предмета Захист України.

Військово-патріотичне виховання в навчальних закладах повинно здійснюватись не тільки під час проведення уроків та гуртків військово-патріотичного спрямування, а також у формі лекцій, бесід, розповідей, екскурсій до музеїв військових частин, зустрічей з ветеранами війни, учасниками АТО, походів місцями бойової слави. Саме такі різноманітні форми у своїй роботі використовує вчитель Захисту України Машівського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.-ДНЗ» ст. Романюк О. М.. Маючи за плечима військовий досвід, отриманий ним в АТО, він його сповна передає своїм учням. А тому вихованці педагога є активними учасниками національно-патріотичного виховання в Вишнівський ОТГ, були учасниками Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

Перейняти досвід роботи в Олександра Миколайовича 20 листопада мали змогу члени МІМО фізкультурно-оздоровчого циклу під час проведення ним відкритого заняття на тему: «Ручні осколкові гранати, поводження, догляд і зберігання». Під час проведення майстер-класу по даній темі вчитель не тільки розповів про будову і принцип дії гранати, а й детально довів до підлеглих інформацію, як правильно діяти при виявленні невідомих предметів.

В теперішній час це питання є, як ніколи, актуальним, так як на території нашої держави ще досить часто чути вибухи таких боєприпасів, від осколків яких гинуть не тільки військові, але й цивільне населення і, навіть, діти.

Голова МІМО фізкультурно-оздоровчого циклу Широчук В. І.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь