Вишнівська територіальна громада

Волинська область, Ковельський район

Робота учениці Штунської ЗОШ І-ІІІ ст. Дарини Пікули посіла ІІ місце у Всеукраїнській експедиції учнівської молоді «Моя Батьківщина – Україна»

Дата: 30.12.2020 11:28
Кількість переглядів: 1001

Фото без опису

З метою виховання учнівської молоді на традиціях і звичаях українського народу, вивчення його історичної та культурної спадщини, природи рідного краю та   формування у них високої патріотичної свідомості,  вдосконалення змісту, форм освітнього процесу проведено обласний конкурс робіт учасників ІІ туру Всеукраїнської експедиції учнівської молоді «Моя Батьківщина – Україна». На конкурс надіслано 73 краєзнавчо-дослідницькі роботи з шести напрямів від закладів загальної середньої освіти області.

Журі конкурсу ІІ туру Всеукраїнської краєзнавчої експедиції визнало переможцями та призерами 36 краєзнавчо-дослідницьких робіт, які вирізняються глибиною розкриття обраної теми, практичною значущістю, вдалим поєднанням текстового опису та зібраного архівного матеріалу, копій документів, фотографій, що підтверджують пошуковий характер дослідження.

Почесне ІІ місце у номінації «Із батьківської криниці» посіли  унікальні пошукові та ілюстративні матеріали представлені у роботі «Повір’я, обряди і магічні ритуали у традиційному тваринництві жителів Любомльщини» Пікули Дарини, учениці 11 класу Штунської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів (керівник Катерина Оніщук). На основі персональних інтерв’ю з жителями 15 населених пунктів записано і досліджено сучасні обрядодії, повір’я та магічні дії місцевих жителів щодо розведення домашніх тварин.

«Загалом проведення Всеукраїнської експедиції учнівської молоді «Моя Батьківщина – Україна» засвідчує практичну значущість зібраних юними краєзнавцями і педагогами матеріалів для збереження історичної пам’яті українського народу, національно-патріотичного виховання дітей та молоді, формування активної громадянської позиції підростаючого покоління українців» - повідомляється у наказі управління освіти та науки Волинської обласної державної адміністрації № 429 від 29 грудня 2020 року.

 

Щиро вітаємо Дарину та її наукового керівника Катерину Оніщук зі ще однією перемогою. Успіхів, наснаги, творчих звершень у Вашій роботі та ще багато перемог на науково-дослідницькій ниві.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь