Вишнівська територіальна громада

Волинська область, Ковельський район

Учениця Штунської ЗОШ І-ІІІ ст. Марія Ляшук посіла ІІ місце у обласному конкурсі різдвяно-новорічної атрибутики «Святвечір» за номінацією «Дідух»

Дата: 30.12.2020 11:35
Кількість переглядів: 1109

Українська традиція святкування Різдва сягає давніх-давен і несе в собі надзвичайно багатий пласт культури нашого народу. Диво-красу, світло і благодать приховує в собі це свято: коляда з зіркою і різдвяний Вертеп,  запашна кутя і дідух на покуті, 12 страв і вся родина за Святою вечерею. Зберегти ці традиції зможемо лише передавши їх молодому поколінню.

На виконання планів роботи управління освіти і науки обласної державної адміністрації, Волинського державного центру естетичного виховання учнів загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів на 2020 рік, відповідно до Положення про обласний конкурс різдвяно-новорічної атрибутики «Святвечір», затвердженого наказом управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації від 01.12.2017 № 692, 22 грудня 2020 року Волинським державним центром естетичного виховання учнів загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів проведено обласний конкурс різдвяно-новорічної атрибутики «Святвечір» за номінацією «Дідух».

Конкурс було проведено з метою відродження народних традицій,  вивчення, збереження та популяризації звичаїв та обрядів пов'язаних зі святкуванням Різдва Христового, Нового року, Водохреща, розвитку духовності, виховання дітей та молоді на зразках традиційної народної культури.

У конкурсі взяли участь 120 учнів і вихованців закладів загальної середньої, позашкільної, професійної (професійно-технічної) освіти області. На захід представлено 105 творчих робіт.

Членами журі відзначено, що поробки мали оригінальність, відображали творчу майстерність, індивідуальність, креативність, техніку виконання та ідею роботи.

Робота «Символ Різдва» Ляшук Марії, учениці Штунської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів (керівник Катерина Оніщук) здобула заслужене ІІ місце.

Вишнівська сільська рада вітає Марію та її наставницю Катерину Петрівну  з перемогою та бажає їм творчого натхнення і нових здобутків!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь