Вишнівська територіальна громада

Волинська область, Ковельський район

ВШАНУВАЛИ ПАМ'ЯТЬ ЖЕРТВ ГОЛОКОСТУ

Дата: 28.01.2021 11:20
Кількість переглядів: 587

Фото без описуБудь-яке переслідування та знущання над людиною - злочин, а коли йде знищення людей за національною ознакою – це геноцид. Тотального винищення в роки Другої світової війни зазнали євреї та роми, яких розстрілювали та закатовували фашисти в концентраційних таборах. Голокосту - геноциду єврейської раси в роки Другої світової війни, піддалися понад 6 млн євреїв.

Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту був  встановлений згідно резолюції 60/7 Генеральної Асамблеї ООН 1 листопада 2005 року і відзначається щорічно 27 січня. Ця дата обрана не випадково, адже саме 27 січня 1945 року Червона армія визволила перший і найбільший гітлерівський концтабір Аушвіц (польська назва - Освенцім), в якому за роки війни - з 1941-го по 1945-й - було вбито більше 1,4 млн осіб, з яких 1,1 млн були євреями.

В цей день по всій Україні та за її межами проводяться заходи з вшанування пам’яті безневинно закатованих фашистами представників єврейської нації. Особлива увага приділяється інформаційним заходам, які проводяться серед молоді. У Вишнівській громаді з нагоди Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту проведена низка заходів в закладах культури.

Зокрема відбулись години пам'яті на теми: «Голокост – трагічна сторінка історії» (клуб села Мосир), «Голокост – злочин проти людства» (бібліотека села Штунь) та ін. Створено зворушливий відеокаст: «Запали свічку…»(Людмила Лонюк, КЗ «Центр КМЕВС»).

Організовано виставки тематичної літератури в бібліотеках : «Голокост – злочин проти людства» (бібліотека с.Висоцьк), «Голокост – трагедія світу» (бібліотека с.Олеськ), «Трагічні сторінки Голокосту» (бібліотека с.Римачі), «Голокост: пам'ять і попередження» (бібліотека с.Машів) та ін.

 Схилімо голови у скорботі за мільйонами невинних жертв. Пам’ятаймо про це і будьмо єдиними у відстоюванні ідеалів державотворення, гуманізму, демократії, свободи та миру у всьому світі.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь