Вишнівська територіальна громада

Волинська область, Ковельський район

ВШАНУВАЛИ ПАМ'ЯТЬ ЖЕРТВ ГОЛОКОСТУ

Дата: 28.01.2021 11:20
Кількість переглядів: 537

Будь-яке переслідування та знущання над людиною - злочин, а коли йде знищення людей за національною ознакою – це геноцид. Тотального винищення в роки Другої світової війни зазнали євреї та роми, яких розстрілювали та закатовували фашисти в концентраційних таборах. Голокосту - геноциду єврейської раси в роки Другої світової війни, піддалися понад 6 млн євреїв.

Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту був  встановлений згідно резолюції 60/7 Генеральної Асамблеї ООН 1 листопада 2005 року і відзначається щорічно 27 січня. Ця дата обрана не випадково, адже саме 27 січня 1945 року Червона армія визволила перший і найбільший гітлерівський концтабір Аушвіц (польська назва - Освенцім), в якому за роки війни - з 1941-го по 1945-й - було вбито більше 1,4 млн осіб, з яких 1,1 млн були євреями.

В цей день по всій Україні та за її межами проводяться заходи з вшанування пам’яті безневинно закатованих фашистами представників єврейської нації. Особлива увага приділяється інформаційним заходам, які проводяться серед молоді. У Вишнівській громаді з нагоди Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту проведена низка заходів в закладах культури.

Зокрема відбулись години пам'яті на теми: «Голокост – трагічна сторінка історії» (клуб села Мосир), «Голокост – злочин проти людства» (бібліотека села Штунь) та ін. Створено зворушливий відеокаст: «Запали свічку…»(Людмила Лонюк, КЗ «Центр КМЕВС»).

Організовано виставки тематичної літератури в бібліотеках : «Голокост – злочин проти людства» (бібліотека с.Висоцьк), «Голокост – трагедія світу» (бібліотека с.Олеськ), «Трагічні сторінки Голокосту» (бібліотека с.Римачі), «Голокост: пам'ять і попередження» (бібліотека с.Машів) та ін.

 Схилімо голови у скорботі за мільйонами невинних жертв. Пам’ятаймо про це і будьмо єдиними у відстоюванні ідеалів державотворення, гуманізму, демократії, свободи та миру у всьому світі.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь