Вишнівська територіальна громада

Волинська область, Ковельський район

ВОНИ ОБРАЛИ УКРАЇНУ!

Дата: 29.01.2021 20:41
Кількість переглядів: 500

29 січня 1918 року відбулася надзвичайно трагічна подія в українській історії – бій під Крутами, який набув для українського народу символічного значення, став легендою, прикладом героїзму і жертовності молодого покоління в боротьбі за незалежну Україну.

 На вшанування пам’яті героїв, подвиг яких став вічним символом незламності всіх захисників України, працівниками структурних підрозділів КЗ «Центр КМЕВС» були проведені інформаційно-просвітницькі заходи.

В бібліотеці села Висоцьк проведено годину - реквієм "На Аскольдовій Могилі України цвіт", присвячену страшним подіям січня 1918.

 А чи зробила б так сьогоднішня молодь? Чи готова вона понести втрати за можливо краще життя в майбутньому? Над цими питаннями замислились і висловлювали свої думки учні 10 класу Штунської ЗОШ І-ІІІ ст. під час години вшанування "Крути : трагедія, подвиг, пам'ять", яка відбулась  у бібліотеці с.Штунь. Працівники ж Хворостівського сільського будинку культури та бібліотеки с.Хворостів спільно провели інформаційну хвилину  "Бій вкарбований у вічність", учасники заходу також мали можливість побачити тематичну виставку з ідентичною назвою.

 Пізнавальним був урок патріотизму: "Згадаймо юність , що горіла в Крутах" в бібліотеці с.Римачі, учасниками якого стали учні місцевої школи.

З нагоди 103 річниці вшанування пам’яті героїв Крут у бібліотеці с.Вишнів була проведена інформаційна хвилина «Пам’ятай про Крути» та година мужності «Квіти у полі, там де Крути…» в клубі с.Ладинь. Працівники Радехівського сільського будинку культури підготували проймаючий відеокаст "Герої Крут - герої українського народу". 

Крім того, в бібліотеках громади оформлені книжкові виставки з нагоди трагічної події в історії України...

Подвиг українських юнаків під Крутами, що своєю кров’ю окропили святу землю в боротьбі за волю України, навічно залишиться в історії як символ національної честі. Ця героїчна й водночас трагічна подія знаменувала початок нової епохи національного пробудження українців, усвідомлення нашого права жити на власній землі та святого обов’язку — боронити її.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь