Вишнівська територіальна громада

Волинська область, Ковельський район

У закладах культури громади відбулись заходи з нагоди Дня вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні

Дата: 21.02.2021 15:38
Кількість переглядів: 780

 Фото без описуНа шляху до незалежності український народ завжди приносив у жертву своїх найкращих синів і дочок. У цьому довгому списку є і Герої Небесної Сотні. Саме вони зуміли рішуче стати до боротьби із злом, заплативши за перемогу надвисоку ціну – власне життя.

Із метою увічнення громадянської і національної відваги, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні в закладах культури громади відбулись культурно-просвітницькі заходи.

З нагоди Дня Гідності та Свободи підготовлено тематичні вечори в Олеському сільському будинку культури («За місце під сонцем»), клубах села Висоцьк («Небесна сотня білих журавлів»), Коцюри  («Небесна сотня - це наш біль і наша гордість…»)        та Ладинь(«Небесну сотню Господи прийми…»).

 З метою пробудження патріотизму у дітей і виявлення любові до Батьківщини та її захисників в бібліотеці села Штунь  проведена інформаційна година «Ангели, що тримають небо». Присутні з цікавістю прослухали історію відзначення цього свята та історичне значення доленосних для України подій ХХІ століття, які відбулися у листопаді 2013 року – лютому 2014 року..

Крім того, у рамках відзначення Дня Гідності та Свободи,директорка Радехівського  сільського будинку культури Аліна Лойко  створила зворушливу відеороботу "Уклонімось низько до землі тим, хто в серці буде вічно жити..."

 .

У бібліотеці с. Римачі пройшла година пам’яті «Небесна Сотня Ангелів. Завідуюча Машівським сільським будинком культури Тетяна Гусар та  бібліотекар бібліотеки села Машів Валентина Корчук провели літературно-музичну композицію «А сотню вже зустріли набеса».

Патріотични захід "У нашій пам'яті вони назавжди залишились" відбувся в Хворостівському сільському будинку культури. Усі учасники дійства, затамувавши подих перенеслись спогадами у той трагічний для країни хід історії та хвилиною мовчання згадали усіх, хто загинув під час Революції гідності, всіх героїв Небесної Сотні , всіх хто віддав своє життя на Південному Сході нашої держави за рідну неньку Україну.

Кожен українець має пам'ятати, що саме завдяки учасникам подій на Майдані Незалежності, Героям Небесної Сотні ми не втратили державність і маємо шанс щодня ставати кращими!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь