Вишнівська територіальна громада

Волинська область, Ковельський район

Деякі питання призначення і виплати державної соціальної допомоги особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю

Дата: 25.02.2021 17:01
Кількість переглядів: 907


Урядом прийнято постанову від 03.02.2021 року № 79 “ Деякі питання призначення і виплати державної соціальної допомоги особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю ” затверджено Порядок призначення і виплати державної соціальної допомоги  особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю .

З 01 січня 2021 року підвищено розмір надбавки на догляд за особами з інвалідністю з дитинства та дітьми з інвалідністю.

Особам з інвалідністю з дитинства , віднесеним до підгрупи А І групи – із 75 до 150% прожиткового мінімуму для осіб , які втратили працездатність. Розмір  допомоги з січня 2021 року становитиме  - 4830,80 грн.

Особам з інвалідністю з дитинства , віднесеним до підгрупи Б І групи – із 50 до 100% прожиткового мінімуму для осіб , які втратили працездатність. Розмір  допомоги з січня 2021 року становитиме  - 3538,0 грн.

Одиноким особам з інвалідністю з дитинства ІІ і ІІІ груп, які за висновком лікарсько-консультативної комісії лікувально-профілактичного закладу потребують постійного стороннього догляду – із 15 до 75% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

За дитиною з інвалідністю підгрупи А, із 100 до 150% прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку .  Розмір  допомоги з січня 2021 року становитиме  для дітей віком до  6 років - 4119,80 грн, дітям віком від 6 до 18 років – 4830,80 грн.

З 1 січня 2022 року буде підвищено надбавку особам з інвалідністю з дитинства , віднесеним до підгрупи А І групи , та на дітей з інвалідністю підгрупи А ще на 50 відсотків.  Надбавка на догляд є невід’ємною частиною розміру допомоги  особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю  та виплачується разом.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь