Вишнівська територіальна громада

Волинська область, Ковельський район

МАЙСТЕР-КЛАС З РОЗПИСУ ВЕЛИКОДНЬОЇ ПИСАНКИ

Дата: 16.04.2021 17:21
Кількість переглядів: 1255

Фото без описуВже через два тиждні християни святкуватимуть одне з найвеличніших свят – Великдень. У передсвяткових клопотах жінки та дівчата беруться за давнє-предавнє ремесло – розписування писанок.

    В  комунальному закладі «Центр культури, мистецтва, естетичного виховання та спорту» пройшов майстер – клас з розпису писанки.  Модератором заходу була Людмила Лонюк, яка запросила майстриню Валентину Мартинець. Всі присутні з особливим задоволенням прослухали цікаву розповідь про історію писанки та чим вона відрізняється від крашанок, дряпанок, крапанок, ознайомила із технікою виконання цього прекрасного виробу.
    Процес виготовлення писанки досить складний, потребує особливого терпіння і вміння. Тому під час роботи над писанкою  панувала тиша. Незвичайним для новачків було тримання писачка в руках. Але затамувавши подих, писачок ніби сам виводить із воску геометричні і рослинні орнаменти. Далі яйця фарбують. Послідовність кольорів визначають окремо для кожного випадку, але завжди за принципом «від найсвітлішого – до  найтемнішого».

       У дружній атмосфері, допомагаючи один одному,  учасники ознайомилися з традиціями нашого народу і навчилися творити писанки. Ніхто з  присутніх не залишився осторонь цієї справи, і з великою цікавістю всі занурилися в царину розпису елементів писанки. Найцікавішим    виявився процес знімання воску з яєць, адже під такою оболонкою приховувались усі фантазії.

    Нарешті робота завершена. Тож котися, писанко, у світ людям на добро, на щастя, на долю!

    Учасники майстер-класу дуже вдячні  Валентині Мартинець за широке висвітлення теми, професійне навчання розпису писанок та можливість доторкнутися до прекрасного і створити своє унікальне маленьке диво.

     Дякуємо усім за участь у заході!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь