Вишнівська територіальна громада

Волинська область, Ковельський район

У Вишнівській громаді відбувся І етап Всеукраїнської дитячої військово – патріотичної гри Сокіл «Джура»

Дата: 30.04.2021 16:38
Кількість переглядів: 1427

27 квітня в урочищі «Машівський Бір» серед 6-ти команд закладів освіти Вишнівської сільської ради відбувся І етап Всеукраїнської дитячої військово – патріотичної гри Сокіл «Джура». Гра проводиться з метою активізації національно-патріотичного виховання дітей та молоді, виховання громадян-патріотів, захисників державної незалежності та територіальної цілісності України як високоморальних особистостей, які плекають українські традиції, духовні цінності, володіють відповідними знаннями, вміннями та навичками, здатні реалізувати свій потенціал в умовах сучасного суспільства.

Начальник гуманітарного відділу Валентина Микитюк привітала учасників та побажала всім успіхів, акцентуючи увагу на важливості національно-патріотичного напрямку у вихованні підростаючого покоління. 

Змагання проводились у двох вікових групах: середній (учні 5-9 класів) та старшій (учні 10-11 класів). За умовами гри учасники змагались у шести етапах, а саме: «Впоряд» - стройова підготовка, «Відун» - вікторина з історії козацтва, І - ІІ світових воєн, Революції гідності, АТО «Рятівник» - теоретичний та практичний етапи з медичної підготовки «Стрільба» - виконання стрільб з пневматичної гвинтівки на відстані 10 м. «Туристська смуга перешкод» – проходження смуги на етапах: горизонтальний маятник, паралельні мотузки, купини, лабіринт. «Метання гранати» – метання гранати на влучність у ціль з відстані 15 м (середня) та 25 м (старша).

Учасниками змагань були 6 роїв по три у кожній віковій групі. Діти завзято та уміло виконували поставлені завдання, вчилися надавати першу медичну допомогу, вирішували тестові завдання з історії, проходили туристичну смугу перешкод. Окрім того, школярі мали можливість скуштувати власноруч приготовані на вогнищі страви.

Швидко та невимушено промайнув час, після чого учасників очікувала приємна церемонія нагородження. Без цінних призів та грамот Вишнівської сільської ради не залишився ніхто. Переможцями у середній віковій групі стали: І місце - рій «Гайдамаки» (опорний заклад «Вишнівський НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів - ДНЗ»); ІІ місце - рій «Хортиця» (Хворостівська ЗОШ І-ІІІ ступенів); ІІІ місце - рій «Імені Б.Хмельницького» (Олеська ЗОШ І-ІІІ ступенів) Переможцями у старшій віковій групі: І місце - рій «Імені С. Кушніра» (Машівський НВК ЗОШ І-ІІІ ступенів) ІІ місце - рій «Вишнівецькі» (Штунська ЗОШ І-ІІІ ступенів) ІІІ місце - рій «Імені С. Киричука» (Римачівський НВК ЗОШ І-ІІІ ступенів). Рої «Гайдамаки» та «Імені Сергія Кушніра» будуть представляти Вишнівську територіальну громаду у ІІ (обласному) етапі Всеукраїнської військово – патріотичної гри «Джура».

Вишнівська сільська рада щиро дякує організаторам та учасникам змагань. Бажаємо Вам подальших успіхів та перемог.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь