Вишнівська територіальна громада

Волинська область, Ковельський район

ДЕКРЕТНА ВІДПУСТКА ДЛЯ ЧОЛОВІКІВ

Дата: 07.05.2021 09:27
Кількість переглядів: 410

Фото без опису

         Президент України Володимир Зеленський підписав закон, що забезпечує рівні права матері і батька в отриманні відпустки по догляду за дитиною, а точніше - дає можливість батькові теж взяти декретну відпустку.

Законопроект №1401-ІХ Рада ухвалила 15 квітня 2021 року.              

          Декретна відпустка для чоловіків: які нові правила будуть в Україні і як це працює в інших країнах. В Україні чоловіки зможуть брати двотижневу відпустку для догляду за дитиною.

     Документ покликаний забезпечити рівні можливості для чоловіків і жінок в питанні поєднання роботи з сімейними обов'язками. Зокрема, усуваються законодавчі прогалини, що обмежують право батька на відпустку по догляду за дитиною.

      Раніше така відпустка батькові дитини, бабусі, дідусеві або іншим родичам, які фактично доглядають за дитиною, надавалася на підставі довідки з місця роботи або навчання матері про те, що вона вийшла на роботу до закінчення терміну її декрету.

     Закон впроваджує новий вид відпустки - одноразову відпустку при народженні дитини тривалістю до 14 календарних днів, яка оплачується за рахунок роботодавця.

    Така відпустка буде надаватися комусь одному: чоловікові, дружина якого народила дитину; батькові дитини, якщо він не одружений з матір'ю дитини, але проживає спільно; бабусі або дідові, або іншому повнолітньому родичеві дитини, який фактично доглядає за ним.

   Законом також визначено відпустку по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку як рівне право кожного з батьків.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь