Вишнівська територіальна громада

Волинська область, Ковельський район

У Вишневі відбулась презентація видання творів письменниці Лесі Українки у 14-ти томах

Дата: 15.06.2021 15:16
Кількість переглядів: 1605

Фото без описуУ стінах Вишнівської сільської ради відбулась презентація повного нецензурованого видання творів письменниці Лесі Українки у 14-ти томах. На захід завітали представники Волинського національного університету імені Лесі Українки, завдяки наполегливості та старанням яких виданню вдалося побачити світ.

Ректор ВНУ Анатолій Цьось наголосив, що робота над виданням тривала упродовж семи місяців, а це рекордно короткий термін для праці такого масштабу. Завдяки організованій роботі колег (14-ти творчих авторських колективів) Волинь тепер може пишатися своєрідною промоційною візитівкою.

Член редколегії видання, кандидат філологічних наук, професор, проректор з навчальної роботи та рекрутації ВНУ ім. Лесі Українки Юрій Громик зосередив свою увагу на змістовому наповненні видання, відмітивши, що Леся – не лише поетеса, а й геніальний прозаїк, драматург та історик.

Сільський голова Віктор Сущик подякув гостям за візит та можливість доторкнутись до сторінок життєвої історії геніальної поетеси.

Окрім того, було підписано угоду про співпрацю між Вишнівською сільською радою та Волинським національним університетом ім. Лесі Українки.

Члени заходу мали можливість почути історію створення видання та непростий шлях, котрий довелось пройти творчій команді задля випуску 14-ти томів творів Лесі Українки.

Вишнівська сільська рада щиро дякує Волинському національному університету імені Лесі Українки за можливість поспілкуватись та стати очевидцями того, як твориться ще одна сторінка безсмертної слави доньки українського народу.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь