Вишнівська територіальна громада

Волинська область, Ковельський район

УХВАЛЕНО ПОСТАНОВУ ПРО ВПРОВАДЖЕННЯ COVID-СЕРТИФІКАТІВ

Дата: 12.07.2021 14:14
Кількість переглядів: 489

Фото без опису
Уряд ухвалив постанову щодо впровадження електронних COVID-сертифікатів, що підтверджуватимуть вакцинацію від COVID-19, негативний результат тестування або одужання особи від цієї хвороби.

Усі дані про пацієнта вносяться в електронну систему охорони здоров’я. Документ можна буде згенерувати в застосунку чи на порталі Дія. А згодом також отримати паперовий у лікаря.

COVID-сертифікати працюватимуть, як й інші документи в Дії. Перевірити, чи дійсний сертифікат, можна буде за QR-кодом.

Постановою визначаються два окремих поняття «внутрішній COVID-сертифікат України» та  «іноземний COVID-сертифікат», що, можливо, може стати в перешкоді під час подорожей за кордон.

Внутрішній COVID-сертифікат України — виданий в Україні та призначений для використання на території України сертифікат, що підтверджує вакцинацію від COVID-19, негативний результат тестування або одужання особи від зазначеної хвороби;

Іноземний COVID-сертифікат — сертифікат, що підтверджує вакцинацію від COVID-19, негативний результат тестування або одужання особи від зазначеної хвороби, який формується та видається уповноваженою установою іноземної держави, з якою Україною укладено міжнародний договір про взаємне визнання.

Нагадаємо, що з 1 липня запущено бета-тестування COVID-сертифікатів для осіб, які  вже отримали 2 дози вакцини від COVID-19 на території України. Після проходження технічної перевірки зі сторони ЄС відбудеться повноцінний запуск функціоналу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь