Вишнівська територіальна громада

Волинська область, Ковельський район

У Вишневі провели фестиваль втретє

Дата: 02.08.2021 17:01
Кількість переглядів: 2530

 

1 серпня на території моторик - парку  села Вишнів втретє відбувся пісенний «Вишневий» фестиваль, присвячений розвитку української творчості, збереженню народних традицій і обрядів, виявленню нових творчих доробків колективів та окремих виконавців.

До участі у фестивалі були  запрошені та брали участь аматори сцени і народні умільці старостинських округів Вишнівської громади.

На початку свята митрофорний протоієрей отець Віктор привітав присутніх та побажав здоров’я і Божого благословення на многії літа.

Сільський  голова Віктор Сущик  висловив слова вдячності присутнім та учасникам свята від старостинських округів  за труди на благо і розвиток громади і побажав нових звершень, благополуччя в родинах та мирного неба над Україною.

І - етап свята за участю спортивних команд відбувся 11 липня в селі Радехів, переможцями якого стали: І-місце - команда Штунського старостинства, ІІ-місце - команда Римачівського, а  ІІІ-Олеського старостинства.

Концертну програму розпочав ансамбль «Гламурні молодички» Машівського СБК, із захопленням і щирими оплесками проводжали глядачі виступи учасників фольклорного народного колективу «Перевесло» Радехівського СБК, вокальну групу «Бережанка» клубу села Бережці, «Ладинський зорецвіт» клубу села Ладинь, «Забава» Хворостівського СБК, квартет КЗ «Центр КМЕВС» у складі Людмили Лонюк, Юлії Борисюк, Володимира Капітанюка та Вадима Мирона, солістів клубу села Бережці Юлію Мороз, Андрія Сташука та інших.

По завершенню концертної програми директорка КЗ «Центр КМЕВС» Лариса Марчук відзначила переможців і призерів онлайн-конкурсів образотворчого мистецтва «Вишневі барви» та вокального «Вишневий голос громади» - Марину Климюк, Ірину Медвідь, Руслану Майовку, Юлію Сахарук, Вікторію Шишуту і Галину Яворську. Також були відзначені подарунками найстарша жителька громади - Біднюк Марина Кузьмівна, наймолодша жителька - Масловська Злата Олександрівна і наймолодша сімейна пара, яка напередодні одружилася – Володимир та Марія  Масюти.

Під час проведення фестивалю всі учасники та гості мали можливість ознайомитись з виставкою декоративно-прикладного мистецтва, яку представляло кожне старостинство, а також взяти участь у конкурсах «Найсмачніший пиріг з вишнями» і «Вишневий колорит» та продегустувати місцеву вишневу наливку.

Наймолодші учасники свята  весело провели час у розважальних конкурсах та іграх.

Цікавою та азартною стала програма з розіграшу лотереї, на яку з нетерпінням чекали. Головними призом святкової лотереї був сертифікат на 5 м.куб. дров та шість мішків зерна.

Позитивна атмосфера любові, дружби, взаєморозуміння панувала протягом усього свята, незважаючи на примхи погоди, і закінчилася запальними танцями під відкритим небом.

Дякуємо усім хто долучився до проведення та участі в фестивалі. Особлива подяка спонсорам Івану Трофимуку, Володимиру Туревичу, Денису Агапову та Івану Самолюку.

Ведучою пісенного свята, яке об’єднало та зблизило жителів громади, була директорка КУ «Центр ПРПП» Тетяна Міщук.

Хай і надалі  в нашій громаді ллється пісня - мистецька нива роду нашого, колоситься і рясніє добрими  справами та врожаями.


 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь