Вишнівська територіальна громада

Волинська область, Ковельський район

Не паліть суху траву – не вчиняйте злочин!

Дата: 23.03.2022 16:43
Кількість переглядів: 474


Не зважаючи на численні застереження та заклики рятувальників - населення продовжує нехтувати заходами пожежної безпеки у екосистемах,  у такий нелегкий воєнний час в нашій країні.

Зокрема, на території Ковельського району з початку року та станом на ранок 21 березня 2022 року  виникло та зареєстровано 57 загорань  сухої трави на площі близько 62.0  гектар, за минулий тиждень лише 38 пожеж, на площі близько 38.0 гектар.

Рятувальниками району постійно проводяться профілактичні рейдові заходи з метою попередження пожеж та їх розповсюдження в екосистемах, виявлення таких загорань сухостою та встановлення  винних осіб,  притягнення останніх до адміністративної відповідальності.

Зокрема, працівниками служби, за період 19-20 березня, під час рейдових заходів та по факту пожеж було виявлено осіб, які випалювали суху рослинність,              а саме в:

  • с. Бережці, гр-ка. Валентина С., 1946 р.н.,
  • с. Туричани, гр-ка.  Валентина Г ., 1962 р.н.
  • смт. Турійськ, гр. Сергій Л., 2001 р.н.
  • с. Вербка, гр. Володимир О., 1953 р.н.
  • с. Вербка, гр. Володимир Н., 1954 р.н.
  • м. Ковель, гр. Василь К., 1958 р.н.

 

Даних осіб було притягнуто до адміністративної відповідальності згідно статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, у вигляді штрафу на суму 3060 гривень.

 

Шановні громадяни!

Служба порятунку закликає вас суворо дотримуватися правил пожежної безпеки та не провокувати пожежі в природних екосистемах. Перш за все, не слід випалювати суху траву та сміття на присадибних ділянках, розводити відкритий вогонь поруч із господарчими будівлями, а також залишати недопалки та сірники на сухій трав’янистій підстилці.

Пам'ятайте, що спалювання сухостою може спричинити тяжкі наслідки, такі як руйнування родючого шару ґрунту, загибель тварин, а також неконтрольоване поширення вогню, може призвести й до масштабних пожеж торфовищ та лісових масивів. Як результат, на ліквідацію таких пожеж держава витрачає значні матеріально-технічні резерви, які у теперішній нелегкий час і так є дуже необхідними.

 

Нагадуємо, що за чинним законодавством, порушники правил пожежної безпеки нестимуть адміністративну та кримінальну відповідальність.

 

Ковельське районне управління
ГУ ДСНС України у Волинській області

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь