Вишнівська територіальна громада

Волинська область, Ковельський район

Допомога по безробіттю в Дії. Відповіді на питання до Мінцифри

Дата: 06.06.2022 12:09
Кількість переглядів: 995

Фото без описуДержава вживає усіх необхідних заходів для спрощення процедури реєстрації та отримання допомоги по безробіттю - у застосунку та на порталі Дія можна подати заяву про надання чи поновлення статусу безробітного та заяву про призначення чи поновлення допомоги по безробіттю. Скористатися послугою можуть українці, які були офіційно працевлаштовані, але втратили роботу через війну або не можуть продовжувати діяльність як ФОП через воєнний стан і зареєстровані на тимчасово окупованих територіях чи там, де ведуться активні бойові дії.

Міністерство цифрової трансформації України надало відповіді на найпоширеніші запитання, які виникають у громадян під час подання заяви на отримання цієї послуги:

Що робити, якщо показує помилку: «Ви не можете отримати допомогу. Дія не знайшла про вас дані у списках від ПФУ та ДПС»? Послуга доступна тільки людям, які є в переліку Пенсійного фонду України, і місця працевлаштування яких розташовані на території тимчасової окупації чи ведення активних бойових дій.

Якщо ви належите до цих категорій, і послуга вам недоступна, потрібно дізнатися причину в Пенсійному фонді, або скористатися послугою з реєстрації в центрі зайнятості на порталі Дія.

Чи потрібно мені після подачі заяви звільнятися з місця роботи, якщо я не отримую дохід?

Так, якщо бажаєте отримати статус безробітного та виплати, вам потрібно звільнитися з поточного місця роботи.

Як скористатися послугою, якщо мій центр зайнятості не працює?

На жаль, у певних областях України деякі центри призупинили роботу, оскільки не мають організаційних або технічних умов для роботи в період воєнного стану. Якщо ваш центр зайнятості не працює, то подати заяву треба в найближчому центрі зайнятості. Дізнаватися інформацію про центри зайнятості, що працюють, можна на гарячій лінії: 0 800 50 99 66.

Розмір виплат розраховується у відсотковому співвідношенні до середнього доходу (зарплати) людини та залежно від її страхового стажу. Тому уточнити суму варто у вашому центрі зайнятості.

Подав заяву, але її розглядають більше ніж 3 робочі дні. Що робити?

Заява після подачі автоматично надсилається до центру зайнятості, а статус, який відображається в Дії, передає також він. Необхідно звернутися на гарячу лінію центру та уточнити причину тривалого опрацювання заявки.

Для отримання додаткових роз'яснень можна звертатися до Мінцифри у соцмережах. 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь